Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hladite se nosivim klima uređajem
Članak
Objavljeno: 30.06.2022. 12:29

QOOLA 

VIDEO: Hladite se nosivim klima uređajem

Nosivi prijenosni klima uređaj QOOLA može se koristiti za rashlađivanje ili grijanje.

VIDEO: Hladite se nosivim klima uređajem

U ovim danima ljeta kada nas meteorolozi stalno plaše toplinskim udarom izazvanim temperaturama koje se kreću iznad 35 stupnjeva, jedini način kako ostati na normalnoj radnoj temperaturi je da se zabijete negdje pod klimu ili spas potražite na planinama ili u moru.

Na Kickstarteru je ovih dana uspješno "crowdfundan" zanimljivi projekt QOOLA koji predstavlja prvi pravi nosivi klimatizacijski uređaj koji nosite oko vrata poput šala i u mogućnosti vas je rashladiti, zagrijati, a u sebi ima i ionizator zraka.

52a57248d5e4e9701c832b6a75f0e5f9_original

Je li popularnost projektu dala vrućina s kojom smo trenutno suočeni nije nam poznato ali Qoola je prikupio više od 178 tisuća dolara umjesto traženih 3.800 pa bi se na tržištu trebao naći već u kolovozu ove godine i spasiti mnoge od ljetnih vrućina.

QOOLA dolazi s četiri rashladna i grijaća modula te vam temperaturu može spustiti do čak 15 stupnjeva ili povećati do 45, a regulacija željene temperature se izvodi vrlo jednostavno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kako nam se čini, DACT tehnologija koja stoji iza ovog nosivog klima uređaja drži vodu i dolazi s naprednim ugrađenim IC čipom i snažnim dvostrukim turbinama. Poluvodič zagrijava i hladi zrak, a zatim ga isporučuju turbine. Kako se zrak ne preusmjerava kao u dizajnu s jednom turbinom, promjena temperature je trenutna i odmah ćete je osjetiti. Uređaj punite putem USB-a oko 2 sata, što bi vam trebalo omogućiti do 4 sata korištenja.

56ab642e941fce8eff9a6ba68c7b0b9d_original

"Koristeći vrhunski nehrđajući čelik s visokom toplinskom vodljivošću i refleksijom, sustav precizno kontrolira temperaturu. Učinkovitim odvođenjem topline, brzo, ali ugodno hlađenje i grijanje dolazi odmah pritiskom na gumb!", navodi QOOLA u svojem priopćenju i dodaje kako će vas od pregrijavanja ovaj gadget osloboditi i neugodnih mirisa znoja jer eliminira vlažnost.

Svoj nosivi klima uređaj možete naručiti preko Kickstartera za samo 64 dolara putem ove poveznice. Ako ga isprobate recite nam isplati li ga se nabaviti jer smo zbilja prokuhali.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Qoola
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->