Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hidraulika u cipelama čuva zglobove
Članak
Objavljeno: 07.07.2022. 12:54

Terrein Ascent 

VIDEO: Hidraulika u cipelama čuva zglobove

Cipele za planinarenje koriste hidrauličke klipove za stabilizaciju gležnjeva tijekom hodanja.

VIDEO: Hidraulika u cipelama čuva zglobove

Njemački startup Terrain lansirao je visoke cipele za planinare pod nazivom Ascent koje sadrže tehnologiju koja čuva vaše zglobove od ozljeda. Cipele u sebi sakrivaju inovaciju drugog startupa Betterguards Technology, hidraulički klip za stabilizaciju gležnja koji se ukrućuje pri jakim udarcima koji stvaraju silu na gležnjeve i prijete izvrtanjem stopala. Prema nekim istraživanjima koje citira Betterguards Technology, 40 posto ozljeda na planinarenju otpada upravo na gležnjeve.

Terrain 2

Betterguardsov adaptivni sustav zaštite gležnja na Terrain Ascent cipelama, prva je primjena nove tehnologije u planinarskoj obući.  Kada se otkrije sila udarca u obliku okretanja gležnja, Betterguardsova hidraulika trenutačno se ukrućuje kako bi stabilizirala gležanj, spriječila ozljedu savijanja i omogućila planinaru da brzo ponovno zauzme ravni položaj i nastavi prirodno koračati naprijed, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Betterguards kaže da njegov podupirač reagira tri puta brže od obične ljudske reakcije, pomažući da se spriječi uvijanje koje bi inače dovelo do ozljeda. Osim za potrebe planinarenja, tehnologija se također koristi za steznike za gležnjeve i tenisice, a istražuje se i kao rješenje za ozljede gležnja u novom NBA Launchpad tehnološkom inkubatoru.

Terrain

Cipele će se prvo naći na europskom tržištu, a i sva proizvodnja će se odvijati u Europi. U prodaji će se naći muške i ženske inačice obuće, a cijene bi trebale biti uskoro objavljene.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->