Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Europska mreža za dostavu robe dronovima
Članak
Objavljeno: 13.05.2021. 11:36

Droneport Network 

VIDEO: Europska mreža za dostavu robe dronovima

Tvrtka Dronamics pokreće dostavu dronovima koji mogu prenositi do 350 kg robe u 12 europskih država.

VIDEO: Europska mreža za dostavu robe dronovima

Britansko-bugarska tvrtka Dronamics, u svoju mrežu dostave dronovima pod nazivom Droneport Network, uključila je tri nova aerodroma u Njemačkoj, što će omogućiti dostavu robe za manje od sat vremena 12,7 milijuna stanovnika koje se nalaze u "dometu".

Dronamics kaže da droneport network sada sadrži 38 aerodroma u 12 europskih država, a da bi mreža mogla biti puštena u rad još se čeka odobrenje nadležnih tijela Europske unije, koja je u siječnju ove godine donijela novi zakon za civilne dronove, prema kojem će ovakva vrsta poslovanja biti omogućena operatorima dronova, a prvi letovi komercijalnih bespilotnih letjelica trebali bi krenuti 2022. godine.

Osnivači Dronamicsa su braća Konstantin i Svilan Rangelov iz Bugarske. Njihova tvrtka je strateški partner Međunarodne udruge za zračni prijevoz IATA, a Europska komisija ih je uvrstila među Top 10 EU-Afrika startupa.

Osnovna ideja njihove usluge je zračna dostava robe unutar jednog sata, a za to će se koristiti njihov veliki bespilotni dron-zrakoplov Black Swan s kapacitetom nosivosti do 350 kg tereta i dometom do 2.500 km, kao što možete vidjeti u ovom videu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->