Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dječja AR aplikacija za izradu glazbenih spotova
Članak
Objavljeno: 17.02.2021. 12:49

Vidiyo 

VIDEO: Dječja AR aplikacija za izradu glazbenih spotova

Lego lansira AR aplikaciju koja djeci omogućuje režiranje, produciranje i snimanje glazbenih video spotova.

VIDEO: Dječja AR aplikacija za izradu glazbenih spotova

Lego se već duže vrijeme bavi razvojem aplikacija proširene stvarnosti koje omogućuju klincima spajanje virtualnih i pravih kockica, no do sada u tome nije imao neki veći uspjeh.

No kako se čini, poznati proizvođač igračaka ne odustaje od AR-a, jer je najavio lansiranje nove Vidiyo aplikacije čija je uloga da djecu potiče na izradu interaktivnih glazbenih video spotova uz pomoć malih figurica pod nazivom BeatBits. Kada te figurice skeniraju aplikacijom pametnog telefona, klinci će moći kreirati raznovrsne efekte poput zvukova, plesnih točki ili specijalnih efekata, kao i editirati video koji su napravili, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da se radi o proširenoj stvarnosti, efekti na zaslonu će se odvijati u prostoru stvarnog svijeta, pa ako klinac primjerice postavi koncertni podij na svoj pod, efekti će djelovati kao da se snimaju kamerom telefona u njegovoj sobi.

Glazbu dostupnu u aplikaciji čine licencirani sampleovi iz poznatih pop pjesama u trajanju od 60 sekundi koji se koriste već desetljećima u industriji igračaka.

Aplikacija je namijenjena djeci uzrasta između 7 i 10 godina, pa za dijeljenje videa na društvenim mrežama postoje stroga ograničenja, što znači da se u spotovima ne smiju pojavljivati prepoznatljiva lica djece ni bilo kakvi podaci koji bi im otkrili identitet.

Vidiyo aplikaciju možete preuzeti za Android telefone na ovoj poveznici, a za iOS ovdje.Vezani sadržaji
Ključne riječi aplikacija AR LEGO Vidiyo BeatBits
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->