Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Coca Cola prelazi na papirnate boce
Članak
Objavljeno: 21.02.2021. 19:55

AdeZ 

VIDEO: Coca Cola prelazi na papirnate boce

Poznati proizvođač bezalkoholnih pića na Mađarskom tržištu testira papirnate boce.

VIDEO: Coca Cola prelazi na papirnate boce

Coca-Cola je prošle godine po treći puta za redom proglašena najvećim zagađivačem plastičnim otpadom na svijetu ispred tvrtki Nestle i PepsiCo, no najavila je da do 2030. godine želi postati „čista“, takozvana "waste-neutral" kompanija koja će sve svoje procese proizvodnje temeljiti na recikliranju i prirodnim materijalima.

S tim u skladu, poznati proizvođač bezalkoholnih pića udružio se s danskim startupom Paboco na izradi 100% papirnatih boca, koji bi trebale zamijeniti plastične.

Zahvaljujući toj suradnji, proizveli su nekoliko prototipa boca raznih oblika i veličina te su izradili prvu seriju od 2.000  bočica koje će testirati u Mađarskoj, odnosno u trgovačkom lancu Kifli.hu.   

Prototip je izrađen od drveta uzgojenog na održivi način, u kombinaciji s unutarnjim slojem od biomaterijala koji ne propušta tekućine i plinove iz gaziranih pića.

Boca ipak nije 100 posto izrađena bez plastike, jer su čep i grlić s navojem napravljeni od recikliranog PET materijala, kao što možete vidjeti u ovom videu

U papirnatim bocama zasad se još ne nalazi Coca-Cola, već napitak biljnog podrijetla pod nazivom AdeZ, čiji brand je u sastavu Coca-Cole od 2017. godine.

Zasad još nije poznato kada bi sva pića mogli točiti u nove ekološke boce.Vezani sadržaji
Ključne riječi Coca-Cola papir plastika boce AdeZ Paboco
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->