Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Biciklističke naočale s retrovizorima
Članak
Objavljeno: 27.02.2021. 13:20

HindSight 

VIDEO: Biciklističke naočale s retrovizorima

Naočale su razvili fizičar i zlatni olimpijac kako bi omogućili biciklistima gledanje iza sebe.

VIDEO: Biciklističke naočale s retrovizorima

Callum Skinner je britanski biciklista koji je na Olimpijskim igrama 2016. osvojio srebrnu medalju u pojedinačnom i zlatnu u ekipnom sprintu. Nakon uspješne sportske karijere udružio se s fizičarem Alexom Macdonaldom kako bi osnovali startup i proizveli prve biciklističke naočale na svijetu koje omogućuju gledanje unatrag bez kamera, elektronike i baterija.

Njihove HindSight naočale koje su skupile više od 100.000 eura na Kickstarteru, nalaze se već u prodaji po cijeni od 199 funti (1.751 kn), a sastoje se od dva para leća pod kutom u koje si integrirana poluprozirna ogledala koja omogućuju pogled iza biciklista.

Skinner kaže da su ove naočale idealne za profesionalne bicikliste koji sada više ne moraju okretati glavu kako bi pratili što se zbiva iza njih u utrkama, ali i rekreativcima kojima je puno lakše pratiti promet, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, Skinner kaže da naočale testiraju i za korištenje u drugim sportovima, gdje bi mogle biti vrlo korisne u svim situacijama u kojima je od velike važnosti da sportaš nema samo uvid u ono što je ispred njega, već i u ono iza i oko njega.

Osim što omogućuju gledanje otraga, naočale znatno poboljšavaju i pogled ispred vozača, zahvaljujući specijalno dizajniranim staklima koja povećavaju vidno polje i unaprjeđuju periferni vid.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->