Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Airspeeder MK4 je Formula 1 u zraku
Članak
Objavljeno: 20.06.2021. 11:14

Airspeeder 

VIDEO: Airspeeder MK4 je Formula 1 u zraku

Iduće godine mogla bi započeti era potpuno nove vrste utrka bolida koji će se utrkivati u zraku.

VIDEO: Airspeeder MK4 je Formula 1 u zraku

Što dobijete kada u jednu tvrtku dovedete bivše inženjere McLarena, Jaguara, Rolls-Roycea, Boeinga i Brabhama? Logičan odgovor bi bio novi bolid Formule 1, no to je samo djelomično točno jer se radi o Formul1 1 u zraku.

Tvrtka Airspeeder predstavila je svoj trkaći bespilotni leteći bolid MK3, koji može letjeti brzinom do 250 km/h, ubrzavati od nule do stotke za samo 2,8 sekundi, stići do visine od 500 metara i izvoditi nagla skretanja i manevre poput borbenih lovaca.

3

MK3 je aerodinamični dron od karbona s 8 rotora koji zapravo predstavlja tek demonstrator tehnologije koja bi 2022. godine trebala dovesti do inačice MK4, letjelice koja će uključivati pilota i služiti za novu vrstu Grand Prix utrka koje će se odvijati u zraku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prema planovima Airpeedera, u prvoj sezoni natjecanja pod nazivom The Aviator neće biti pilota, već će se natjecati 4 tima s do 10 letjelica MK3 modela, kojima će upravljati operateri sa zemlje, osobe s velikim iskustvom u letenju, kopnenim utrkama i esportu, no ubrzo će biti predstavljena "ergela" većih MK4 letjelica, koja će pilote dovesti u kokpite.

5

Baterije koje će pokretati leteće "Formule" biti će litij-polimerske i moći će omogućiti 15 minuta leta, no dizajn letjelica omogućuje brzu promjenu baterija, što znači da će se tijekom utrka Airspeederi spuštati u "pit stopove" poput bolida Formule 1 koji odlaze sa staze promijeniti gume.

8

Airspeeder težine od 130 kg dizajniran je tako da može nastaviti let i ukoliko neki od rotora prestane raditi a njegovi motori će moći razviti 320 kW snage, što je, kako kažu, "ekvivalent Audi SQ7 SUV-a", a moći će nositi teret (pilota) težine do 80 kg.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->