Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Acer radi cool električni bicikl
Članak
Objavljeno: 20.03.2023. 14:16

ebii 

VIDEO: Acer radi cool električni bicikl

Mali lagani električni bicikl namijenjen je prvenstveno gradskoj vožnji a u njega je ugrađena i umjetna inteligencija.

VIDEO: Acer radi cool električni bicikl

Acer je poznati proizvođač laptopa i računalne opreme te ga ne biste nikada dovodili u vezu s prijevoznim sredstvima, no trebate znati da još od 2018. godine radi na sustavima autonomne vožnje za automobile u suradnji s tajvanskom tvrtkom Yulon Group.

Stoga nas previše ne čudi da i ova kompanija koja predstavlja sinonim za povoljna prijenosna računala, želi iskoračiti u novi biznis, a prvi "prijevozni proizvod" dolazi u obliku električnog bicikla pod nazivom ebii.

Acer kaže da je ebii e-bicikl dizajniran za gradsku vožnju i dolazi sa značajkama umjetne inteligencije koje se koriste za učenje osobnih preferencija vozača i promjenu brzina ovisno o uvjetima na cesti.

Što se tehničkih značajki tiče, eebii je težak samo 16 kg, što ga čini lakšim od većine e-bicikala. Acer kaže da mu 250-vatni motor omogućuje vožnju brzinom do 25 km/h, a litij-ionska baterija od 450 W trebala bi vam omogućiti do 110 km vožnje s jednim punjenjem, kao đto možete pogledati u ovom videu.

Baterija se od 0 do 100 posto može napuniti za 2,5 sati, a baterijska jedinica se može koristiti i kao prijenosni punjač za vaše prijenosno računalo ili telefon, što je vrlo logično obzirom da se radi o Aceru.

Vozači moraju na svoj telefon preuzeti aplikaciju ebiiGO za informacije o trajanju baterije, preporučenim rutama, brzini te zaključavanje i otključavanje bicikla. Eebii će se također automatski zaključati svaki puta kada povezani telefon napusti područje na kojem ste ga ostavili, a sadrži i alarm protiv krađe.

ebii_gallery_10

Dodatne značajke uključuju senzore za detekciju sudara, svjetla u svim smjerovima i gume bez zraka.

Zasad još nije poznato po kojoj bi se cijeni i kada mogao naći na tržištu, no više informacija možete potražiti na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Acer ebii
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->