Nalazite se
  • Pop Tech
  • Samsungove inovacije za Climate Solution Day 2021
Članak
Objavljeno: 27.01.2021. 16:14

Samsung 

Samsungove inovacije za Climate Solution Day 2021

Samsung predstavio novu generaciju DVM S2 te WindFree Pure 1.0 za poboljšanje kvalitete zraka.

Samsungove inovacije za Climate Solution Day 2021

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) organizirao je godišnji događaj Climate Solutions Day 2021 sa središnjom temom „Spremni za novi svijet“. Na ovom online događaju, emitiranom uživo iz Nizozemske, našli su se stručnjaci iz industrije te predstavnici medija. Virtualni format događaja omogućio je svim sudionicima pravi doživljaj novih rješenja i tehnologija te priliku za izravni razgovor s predstavnicima tvrtke Samsung.

Samsung Climate Solution Day_2

Tijekom ovog događaja tvrtka je najavila svoje nove inovativne proizvode: energetski učinkoviti asortiman DVM S2 za komercijalnu primjenu te proizvod WindFree Pure 1.0 za kućnu primjenu kojom se poboljšava kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima.

DVM S2 – šesta generacija DVM asortimana

Novi asortiman linije DVM S2 nudi sezonsku energetsku učinkovitost u industriji, mogućnosti upravljanja inovacijama umjetne inteligencije te olakšanu ugradnju i mogućnost servisiranja. Sve to ugrađeno je u tišu jedinicu s izvanrednim smanjenjem buke.

Samsung Climate Solution Day_4

Platforma DVM S2 naglašava doprinos tvrtke Samsung misiji Europske unije o postizanju gospodarstva ugljične neutralnosti do 2050., kako je navedeno u Europskom zelenom planu. Novi asortiman bit će dostupan u Europi od travnja 2021., a dostupnost se može razlikovati ovisno o tržištu.

WindFree Pure 1.0

Zidni klimatizacijski uređaj WindFree Pure 1.0 nova je inovacija tvrtke Samsung za stambene zgrade, namijenjena za poboljšanu kvalitetu zraka u zatvorenim kućnim prostorima. Uređaj je opremljen filterom PM1.0 za pročišćavanje zraka, jedinstvenom tehnologijom hlađenja WindFree, funkcijom Freeze Wash i funkcijama pametnog upravljanja. Također, predstavljeni su i novi paneli za pročišćavanje zraka s filtrom PM1.0 te način na koji pročišćavaju zrak. Naime, elektrostatički filter PM1.0 može filtrirati čestice prašine do 0,3 μm/mikrona te sterilizirati određene vrste bakterija.

Samsung Climate Solution Day_1

Kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima može se pratiti putem aplikacije SmartThings. Čak i kad je jedinica isključena, senzor za prašinu može registrirati trenutačnu kvalitetu zraka u prostoriji. Kada onečišćenje zraka dosegne razinu „jako“ ili „vrlo jako“ onečišćenje, aplikacija će poslati obavijest, a putem aplikacije SmartThings korisnik može reagirati na informacije daljinskim uključivanjem načina rada za pročišćavanje.

Tijekom događaja gosti su pratili razna predavanja na kojima je tvrtka Samsung predstavila svoju viziju za novi svijet, s naglaskom na teme kao što su kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima, održivost, povezivost i mogućnosti rasta na stambenom tržištu. Kako Europljani trenutačno provode oko 90 % vremena u zatvorenim prostorima, kvaliteta zraka u kućanstvu postaje još važnija. Svjetska zdravstvena organizacija također naglašava važnost tog problema, a ova je tema sve češće predmet proučavanja brojnih znanstvenika.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->