Nalazite se
  • Pop Tech
  • Ruksak s airbagom za bicikliste
Članak
Objavljeno: 22.01.2023. 15:49

In & Motion 

Ruksak s airbagom za bicikliste

Sustav koristi napredne AI algoritme koji detektiraju opasnost i aktiviraju zračni jastuk.

Ruksak s airbagom za bicikliste

Francuska tvrtka In & Motion, razvila je novi tip airbaga za bicikliste pod nazivom Stan koji dolazi upakiran u ruksak u kojem možete nositi laptop i druge stvari, a kada njegovi senzori otkriju opasnost, momentalno ga napušu i zaštite vašu glavu, vrat, prsa i leđa.

stan 2

Do sada smo već imali prilike vidjeti nekoliko vrsta airbagova za bicikliste, motocikliste, pa čak i pješake, ali ovaj navodno nudi najveću zaštitu te dolazi od tvrtke koja je već stekla veliki ugled svojim airbag tehnologijama. Primjerice, na nedavno održanom ovogodišnjem Dakar reliju, više od 30 motociklista je nosilo njezine airbagove koji su se aktivirali 45 puta.

In & Motion kaže da se zračni jastuk Stan aktivira za manje od desetinke sekunde nakon što se detektira neizbježan pad. Senzorski sustav pogonjen AI algoritmom obavlja analize 1000 puta u sekundi dok se vozite, kako bi uvijek mogao pravovremeno aktivirati airbag.

stan 3

Dodatno, sustav se spaja s aplikacijom za pametni telefon za automatsko kontaktiranje hitnih službi u slučaju otvaranja zračnog jastuka i, ako je potrebno, usmjeravanje na korisnikove GPS koordinate.

In & Motion još nije dovršio finalni dizajn i testiranje Stan airbaga pa zasad još nije poznato kada će biti dostupan u prodaji i po kojoj cijeni.

Vezani sadržaji
Ključne riječi airbag stan In & Motion
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->