Nalazite se
  • Pop Tech
  • Predstavljen najtanji mehanički sat na svijetu
Članak
Objavljeno: 07.07.2022. 15:34

RM UP-01 Ferrari 

Predstavljen najtanji mehanički sat na svijetu

Novi ručni sat je tanji od dosadašnjeg rekordera Bulgarija za samo 0,05 mm.

Predstavljen najtanji mehanički sat na svijetu

Početkom godine Bulgari je lansirao mehanički ručni sat Octo Finissimo Ultra, koji je s debljinom od samo 1,8 mm proglašen najtanjim na svijetu. Švicarska tvrtka za luksuzne satove Richard Mille sada preuzima taj rekord sa svojim satom RM UP-01 Ferrari, koji je tanji od njega za "punih" 0,005 mm.

Usprkos doista gotovo beznačajnoj razlici, Bulgari svoj sat više ne može reklamirati kao najtanji na svijetu, a Richard Mille ima puno razloga za zadovoljstvo, mada je upitno hoće li zbog toga imati bolju prodaju.

2

RM UP-01 Ferrari je težine (zajedno s remenom) od 30 grama, a kao što mu i samo ime kaže, razvijen je u suradnji s Ferrarijem. Obzirom da mu cijena iznosi 1,888 milijuna dolara, jasno je da će si ga moći priuštiti samo neki vlasnik Ferrarija, koji u svojoj garaži ima više crvenih talijanskih jurilica.

Richard Mille ga je izradio od slitine sastavljene od 90% "grade 5" titanija, 6% aluminija i 4% vanadija, a biti će dostupan u ograničenoj seriji od samo 150 primjeraka. Proizvođač navodi kako je zbog mehaničkih svojstava tog materijala, sat namijenjen frekventnom korištenju u aeronautici, astronautici i automobilskoj industriji.

6

Prema tvrdnji proizvođača, za razvoj, izradu i testiranje sata je utrošeno više od 6.000 sati rada.

Kao gotovo svaki mehanički sat, i ovaj se navija ručno, te vam omogućuje da između dva navijanja radi 45 sati. Dizajn odmah ukazuje da se radi o Ferrariju, no nije nam poznato hoće li ga pokloniti Carlosu Sainzu koji je za Ferrari nedavno osvojio svoj prvi naslov u utrkama Formule 1, čije se lice već nalazi u reklamnoj kampanji za RM UP-01 Ferrari sat.

4

Ukoliko želite jedan nabaviti za sebe, morate se požuriti i doći Richard Milleu s povelikom torbom love.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->