Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nvidia kupila centimetarsko mapiranje za autonomna vozila
Članak
Objavljeno: 11.06.2021. 13:39

DeepMap 

Nvidia kupila centimetarsko mapiranje za autonomna vozila

Tvrtka DeepMap koja je zapela za oko Nvidiji ima tehnologiju mapiranja koja donosi preciznost lociranja u centimetrima.

Nvidia kupila centimetarsko mapiranje za autonomna vozila

Najnovija akvizicija DeepMap je tvrtka DeepMap, koja rarzvija tehnologiju mapiranja visoke rezolucije za autonomna vozila.

"DeepMap će proširiti naše proizvode za mapiranje, pomoći nam u globalnom skaliranju operacija mapiranja i proširiti naše ekspertize za potpuno autonomnu vožnju", izjavio je Nvidijin potpredsjednik Ali Kani.

Nvidia kaže da su mape s preciznošću od nekoliko metara dobre za klasičnu GPS navigaciju, no autonomna vozila zahtijevaju znatno veću točnost. "One moraju funkcionirati s centimetarskom razinom preciznosti za pouzdano lociranje, kako bi vozilo moglo sebe točno locirati u svijetu", navodi Nvidia i dodaje kako su podjednako važna česta ažuriranja kako bi mape mogle odražavati stanje na prometnicama poput zona radova ili zatvorenih pravaca, a također moraju biti fleksibilne kako bi se mogle jednostavno skalirati za ugradnju velikih flota autonomnih vozila uz "brzo procesiranje i minimalnu pohranu podataka".

Nvidia tehnologiju DeepMapa namjerava integrirati u svoju Drive platformu koju trenutno koriste Mercedes-Benz, Hyundai, Audi i Volvo.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->