Nalazite se
  • Pop Tech
  • Kreću luksuzna krstarenja najvećim jedrenjakom na svijetu
Članak
Objavljeno: 20.01.2023. 14:38

Orient Express 

Kreću luksuzna krstarenja najvećim jedrenjakom na svijetu

Orient Express Silenseas će pokretati kruta jedra i motor na ukapljeni prirodni plin.

Kreću luksuzna krstarenja najvećim jedrenjakom na svijetu

Tvrtka za luksuzna putovanja Orient Express najpoznatija je po svojim izletima vlakom, no sada se širi na luksuzna krstarenja i to na najvećoj mogućoj skali. Tvrtka je upravo predstavila najveći jedrenjak na svijetu, Orient Express Silenseas.

Hibridni jedrenjak je nastao partnerstvom dviju francuskih tvrtki – matične tvrtke Orient Expressa Accor i brodograđevne tvrtke Chantiers de l’Atlantique.

Dug 220 metara, Orient Express Silenseas će koristiti tri kruta SolidSail jedra. Svako će imati površinu od 1.500 kvadratnih metara i bit će montirano na vlastiti nagibni jarbol visok 100 metara. Ideja je da u povoljnim vremenskim uvjetima s dobrim vjetrom jedra daju 100% propulzije plovila.

Orient Express

Kada jedra sama po sebi nisu dovoljna, uključit će se motor na ukapljeni prirodni plin, no Orient Express kaže da planira prijeći na zeleni vodik nakon što tehnologija bude odobrena za prekooceanske putničke brodove.

Što se tiče smještaja, Silenseas će ponuditi 54 apartmana, od kojih će gotovo svi imati prosječnu površinu od 70 četvornih metara. Jedina velika iznimka je predsjednički apartman od 1.415 četvornih metara, koji će uključivati ​​privatnu terasu od 530 četvornih metara.

Među atrakcijama na brodu bit će dva bazena, dva restorana, bar, amfiteatar-cabaret s privatnim studijom za snimanje i spa centar. Kao i većina kruzera, također će se zaustavljati u raznim lukama, gdje će se putnici iskrcavati radi kopnenih izleta.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Orient Express Silenseas
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->