Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • VIDEO: AI alat za skeniranje lica koji prepoznaje dob
Članak
Objavljeno: 23.06.2022. 15:22

Instagram 

VIDEO: AI alat za skeniranje lica koji prepoznaje dob

Instagram testira novi AI alat za skeniranje lica koji je u stanju prepoznati je li osoba starija od 13 godina.

VIDEO: AI alat za skeniranje lica koji prepoznaje dob

Instagram testira nove metode provjere dobi, uključujući korištenje umjetne inteligencije koja može procijeniti vašu dob putem video selfija. To je dio nastojanja da se osigura da korisnici platforme imaju najmanje 13 godina te da tinejdžeri i odrasli dobivaju sadržaje za svoju dobnu skupinu.

Alat s umjetnom inteligencijom zahtijeva od vas da snimite video selfie, koji Instagram zatim dijeli s tvrtkom pod nazivom Yoti. "Yotijeva tehnologija procjenjuje vašu dob na temelju vaših crta lica i dijeli tu procjenu s nama. Meta i Yoti zatim brišu sliku. Tehnologija ne može prepoznati vaš identitet, već samo vašu dob", navodi Instagram.

Unatoč tim uvjeravanjima, sustav će sigurno biti kontroverzan, jer mnogi korisnici ne vjeruju Meti (Facebooku) i Instagramu. Povrh toga, Yotijeva umjetna inteligencija za prepoznavanje dobi ima veće pogreške ovisno o vašem spolu, dobnom rasponu i tonu kože.

Yotijev sustav već koriste britanska i njemačka vlada za otkrivanje starosti pomoću sustava dubokog učenja koji je bio uvježban na stotinama tisuća slika. Slično kao i kod drugih neuronskih mreža, način rada je pomalo nepoznat, pa čak ni tvrtka ne zna točno koje karakteristike lica koristi.

Yoti ima YouTube demo gdje možete vidjeti kako nanose šminku na mlade korisnike kako bi vidjeli može li sustav još uvijek točno pogoditi njihovu dob, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako želite i sami pokušati zavarati AI da pomisli da imate više godina, to možete učiniti na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi AI Instagram prepoznavanje dobi Yoti
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->