Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2021. 12:24

Tesla 

Tesla pokreće lanac tematskih restorana

Musk ulazi u novi biznis koji će povezati brze punionice električnih automobila s ponudom jela i pića.

Tesla pokreće lanac tematskih restorana

Kada bi Elon Musk jednog dana rekao da pokreće biznis s plantažama banana na Mjesecu vjerojatno se nitko ne bi previše začudio, jer smo već naučili da sve njegove ideje prije ili kasnije postanu stvarnost, a najčešće se pokažu uspješnim koliko god se u početku činile bizarnim.

Ovoga puta Musk nema neke posebne tehnološke planove, već se želi upustiti u ugostiteljski biznis, pokretanjem lanca restorana pod imenom branda Tesla, za koje je je već zaštitio novi "trademark" u američkom patentnom zavodu.

Točnije rečeno, Tesla je podnijela zahtjeve za zaštitne znakove koji pokrivaju kategorije "restaurant services, pop-up restaurant services, self-service restaurant services i take-out restaurant services", što znači da se odnose na sve vrste ugostiteljske ponude jela i pića, od klasičnih restorana pa sve do restorana brze hrane i usluga "hrane za van".

Ako se pitate što će povezati tvrtku Tesla s lancem ugostiteljskih objekata, odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Kao što na mnogim benzinskim crpkama imate razne restorane i restorančiće, tako ćete i na Teslinim Supercharger postajama za punjenje električnih automobila imati "popratne sadržaje" koji će vam omogućiti da nešto prezalogajite prije, u toku, ili nakon punjenja vašeg električnog limenog ljubimca.     

Tesla je ovo već zapravo testirao kada je u postaji za punjenje California Supercharger station u Kettleman Cityu uveo mali kiosk s ponudom jela i pića, a sada to žele podići na znatno višu razinu.  

Lanac Teslinih restorana krasit će veliko slovo T iz logotipa tvrtke, a Musk i ekipa su također za restoranske potrebe podnijeli zahtjev za zaštitni znak samog imena Tesla, kao i za stiliziranu inačicu te riječi.

Kako bi bili još zanimljiviji posjetiteljima, Tesla supercharger restorani će biti tematski dizajnirani i u njima će se naći brojne tehnologije koje krase Muskovu automobilsku tvrtku pa možda vidimo i konobara robota s Tesla autopilotom.

Nije teško pogoditi tko će otvoriti prve restorane na Mjesecu i Marsu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->