Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.09.2022. 12:07

Starlink 

Starlink internet stigao i na sedmi kontinent

Znanstvenici u McMurdo Stationu na Antarktici započeli su testiranje SpaceX-ovog internetskog Starlink servisa.

Starlink internet stigao i na sedmi kontinent

Muskov Starlink satelitski internet sada pokriva svih sedam kontinenata našeg planeta. Američka Nacionalna zaklada za znanost (National Science Foundation), objavila je da su znanstvenici koji rade u polarnoj postaji McMurdo na Antarktici, instalirali korisnički terminal za Starlink i započeli s testiranjem satelitskog interneta na jednom od najudaljenijih i najizoliranijih mjesta na Zemlji.

SpaceX je lansirao svoj prvi Starlink satelit 2019. godine s idejom prekrivanja čitavog svijeta brzim internetom, a ovaj je tjedan označio važnu prekretnicu u tom velikom planu. Istraživači na stanici McMurdo na Antarktiku sada koriste svemirsku internetsku uslugu, pri čemu znatno povećavaju propusnost podataka za znanstvena istraživanja na kraju Zemlje.

SpaceX trenutno ima nekoliko tisuća Starlink satelita koji kruže oko Zemlje, a planira ih još mnogo tisuća. Ideja je prenijeti internet do najudaljenijih regija kako bi se popunile mrtve točke diljem svijeta, a čini se da usluga dobiva sve veći zamah.

SpaceX se nedavno udružio sa zrakoplovnim kompanijama i operaterima brodova za krstarenje za internet u pokretu, a prošli mjesec i s T-Mobileom kako bi popunio rupe u trenutnoj mobilnoj pokrivenosti velikog svjetskog teleoperatera.

Znanstvenici iz Antarktičkog programa Sjedinjenih Država na postaji McMurdo kažu da im Starlink poboljšava povezanost dok provode svoja istraživanja. To je omogućeno laserskim vezama između satelita u orbiti koje eliminiraju potrebu za zemaljskim stanicama na polovima i čine Antarktiku sedmim i posljednjim kontinentom koji ima internetsku pokrivenost Starlinkom.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Antarktika SpaceX Starlink
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->