Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Starlink internet će u rujnu imati globalnu pokrivenost
Članak
Objavljeno: 23.06.2021. 13:30

SpaceX 

Starlink internet će u rujnu imati globalnu pokrivenost

SpaceX će uskoro u orbiti imati više od 1.800 satelita za Starlink konstelaciju.

Starlink internet će u rujnu imati globalnu pokrivenost

Predsjednica SpaceX-a Gwynne Shotwell otkrila je da bi u rujnu ove godine Starlink konstelacija mogla postići globalnu pokrivenost, nakon što se u orbiti nađe više od 1800 internetskih satelita.

Mada je to puno manje od ukupne količine od 12.000 satelita koliko ih planiraju lansirati u budućnosti, Shotwell kaže da će ih biti dovoljno za pružanje usluga satelitskog interneta u čitavom svijetu.  

To nažalost ne znači da ćete u rujnu moći automatski koristiti Muskov satelitski internet, jer Gwynne Shotwell ističe da će SpaceX morati postići sporazume s telekomunikacijskim regulatorima u svakoj pojedinačnoj zemlji kojoj će se nuditi nova usluga.

U ovom trenutku Starlink se još nalazi u beta fazi pružanja interneta u samo nekoliko država, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Kanadu, no poznato je da je servis već registrirao podružnice u mnogim državama, uključujući Austriju, Australiju, Argentinu, Brazil, Francisku, Čile, Kolumbiju, Njemačku, Grčku, Irsku, Italiju, Meksiko, Nizozemsku, Novi Zeland, Filipine, Južnoafričku republiku i Španjolsku.

Nije poznato planiraju li u skoroj budućnosti otvoriti podružnicu u Hrvatskoj, no zna se da već imaju više od 10.000 registriranih korisnika, a za uslugu su zaprimili više od pola milijuna predbilježbi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->