Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.02.2021. 15:15

PS5 

Sony već prodao više od 4,5 milijuna PS5 konzola

Sonyeva gaming divizija je po prodaji ostvarila najbolji kvartal u svojoj povijesti.

Sony već prodao više od 4,5 milijuna PS5 konzola

Mnogim gamerima u Hrvatskoj, koji još uvijek nisu uspjeli dočekati svoju konzolu koju su naručili prije više tjedana, vjerojatno neće ništa značiti podatak da je Sony zahvaljujući PS5 imao najuspješniji fiskalni kvartal u svojoj povijesti, prodavši do sada više od 4,5 milijuna jedinica, no možda će ih malo umiriti činjenica kada vide da je potražnja bila doista iznad svih očekivanja.

Jedan od razloga takve potražnje je sigurno pandemija koja je mnoge gamere prikovala u njihove "ratne" sobe, no puno utjecaja imaju i brojne pozitivne recenzije konzole, u kojima se nerijetko navodi da je PS5, "konzola koja se po prvi puta opasno približila tržištu PC gaminga, na kojem ljudi za malo bolju grafičku karticu mogu platiti više nego čitav PlayStation". 

Osim PS5 konzola, Sony je u prvom kvartalu od lansiranja uspio prodati i 1,4 milijuna jedinica PS4 konzola, pa kada se ta brojka doda prodaji PS5, ispada da je njegov gaming biznis prihodovao rekordnih 8,4 milijardi dolara.

Koliko god ove brojke djelovale impresivno, Sony je potvrdio da zapravo gubi novac na svakoj prodanoj PS5 konzoli, jer je prodaje po cijeni nižoj od troškova proizvodnje, a tu razliku može nadoknaditi samo prodajom igara, no PS5 ekskluzive zasad još dolaze na kapaljku. Baš ih žalimo.Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony prodaja Rekord PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->