Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.07.2022. 12:18

Rusija 

Putin zabranjuje plaćanja kriptovalutama

Rusi više neće moći koristiti kriptovalute i NFT-ove za plaćanje roba i usluga.

Putin zabranjuje plaćanja kriptovalutama

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje korištenje digitalne imovine, poput kriptovaluta i NFT-ova, za plaćanje roba i usluga. Osim toga, novi zakon također zahtijeva od kripto mjenjačnica i pružatelja usluga da odbiju transakcije u kojima se digitalni prijenosi mogu tumačiti kao oblik plaćanja. Novi zakon kaže:

„Zabranjeno je prenositi ili prihvaćati digitalnu financijsku imovinu kao naknadu za prenesenu robu, izvedene radove, pružene usluge, kao i na bilo koji drugi način koji omogućuje preuzimanje plaćanja za robu (radove, usluge) digitalnom financijskom imovinom, osim ako je drugačije određeno saveznim zakonima."

Središnja banka Rusije pozvala je već prije na potpunu zabranu kriptovaluta. To se najvjerojatnije nije dogodilo jer se rusko Ministarstvo financija protivilo toj ideji i smatralo da je potrebno dopustiti razvoj kripto tehnologije. Za 10 dana zakon će stupiti na snagu i učinit će plaćanje kriptovalutom nezakonitim u zemlji. Međutim, Rusi i dalje mogu ulagati u kriptovalute poput Bitcoina i vjerojatno ih također smiju nastaviti rudariti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Rusija kriptovalute
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->