Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.01.2022. 15:36

Panasonic 

Panasonic će raditi baterije za Tesla automobile

Panasonic će raditi baterije za Tesla automobile

Panasonic će raditi baterije za Tesla automobile

Prema informacijama koje je objavio Nikkei Asia, japanski Panasonic bi trebao postati novi dobavljač baterija za električne automobile branda Tesla, a njegova rješenja će ponuditi najbolji odnos težine i kapaciteta u odnosu na baterije kineskih i korejskih proizvođača.

Panasonicova nova tehnologija izrade litij-ionskih baterija trebala bi omogućiti Teslinim automobilima znatno veće domete, čak do 20 posto veće u odnosu na postojeće baterijske pakete koji se ugrađuju u Muskova vozila. To znači da bi Tesla Model S koji sada im domet od 650 km, s novim baterijskim paketom dobio dodatnih 100 kilometara vožnje. 

Panasonic je odbio potvrditi ovu informaciju, ali je rekao da razmatra razne opcije za serijsku proizvodnju novih baterija, što uključuje testnu produkciju koja bi trebala započeti tijekom ove godine. Panasonic proširuje proizvodne kapacitete u svojoj tvornici Wakayama, a za Wall Street Journal je izjavio da će testna proizvodnja započeti u ožujku 2022.

Musk je već najavio da će tijekom ove godine započeti proizvodnju vlastitih baterija, ali je rekao da se neće odreći vanjskih dobavljača.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Tesla Panasonic baterije
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->