Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.07.2022. 14:17

Statistike 

PC tržište i dalje pada u prodaji

Tržište osobnih računala i u drugom kvartalu ove godine bilježi pad u odnosu na isto razdoblje prošle.

PC tržište i dalje pada u prodaji

Kako se sve odmičemo dalje od pandemijskih događanja koja su rezultirala rastom PC tržišta zbog rada od kuće, tržište osobnih računala nastavlja padati. Prema najnovijem izvještaju analitičara IDC-a, u drugom kvartalu ove godine pad se nastavio, pa je zabilježena manja količina isporuka za 15,3 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što u brojkama znači da su tvrtke isporučile samo 71,3 milijuna jedinica.

IDC kaže da situacija još uvijek nije zabrinjavajuća jer je prodaja PC-a još uvijek usporediva s razdobljem početka pandemije, kada je u drugom kvartalu 2020. godine isporučeno 74,3 milijuna jedinica, no valja se strpjeti da vidimo do kuda će najnoviji pad ići.

Lenovo je u prodaji PC-a i dalje na prvom mjestu sa 17,5 prodanih jedinica, dok je na drugom HP s 13,5 milijuna. To znači da Lenovo sam drži 24,6 udjela, a HP je znatno iza s 18,9%.

Iza HP-a je blizu Dell s 18,5% i 13,5 milijuna prodanih jedinica, a Acer na četvrtom mjestu s 7 milijuna jedinica, dok je Apple peti sa samo 4,8 prodanih uređaja. Šesto mjesto drži Asus sa 4,7 milijuna prodanih uređaja i udjelom od 6,6%.

Niti jedan od ovih brandova nije ostvario rast prodaje u drugom kvartalu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi IDC PC tržište
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->