Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.09.2020. 12:24

Nintendo 3DS 

Nintendo prestaje proizvoditi 3DS konzole

Obzirom na drastičan pad prodaje u posljednjih godinu dana Nintendo je odučio prekinuti proizvodnju i fokusirati se na Switch.

Nintendo prestaje proizvoditi 3DS konzole

Japanska tvrtka Nintendo objavila je da prestaje proizvoditi Nintendo 3DS koji predstavlja jednu od najprodavanijih njegovih konzola, a do ožujka ove godine se prodala u 75,77 milijuna primjeraka.

Jedna od najzanimljivijih značajki 3DS-a je bila u tome što je mogla zavarati oko korisnika da vidi 3D objekte bez korištenja posebnih naočala.

Taj stereoskopski 3D efekt dolazi od samog zaslona, a optička varka djeluje samo kada je zaslon na vrlo određenom mjestu ispred lica, no to je točno tamo gdje igrači obično drže ručne konzole, pa je gotovo svatko tko je isprobao 3DS bio oduševljen s tom značajkom.

Obzirom da je prodaja u posljednjim godinama počela posustajati, pa je u posljednjih godinu dana prodano samo 69.000 primjeraka, Nintendo je odlučio zaustaviti dalju izradu 3DS konzola i igara za njih, kako bi se u potpunosti mogao fokusirati na Switch koji mu je sada glavni izvor prihoda, ali i na iduću generaciju Switcha koja bi navodno trebala predstavljati konkurenciju Sonyevim i Microsoftovim high-end konzolama.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nintendo Konzola Nintendo 3DS
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->