Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Microsoft kupuje veliku tvrtku za prepoznavanje govora
Članak
Objavljeno: 12.04.2021. 13:28

Akvizicija 

Microsoft kupuje veliku tvrtku za prepoznavanje govora

Kupnjom Nuancea Microsoft će dobiti značajnu prednost u tehnologiji prepoznavanja govora pomoću umjetne inteligencije.

Microsoft kupuje veliku tvrtku za prepoznavanje govora

Poznati stručnjak na polju tehnologije prepoznavanja govora i glasovnog upravljanja Nuance uskoro će postati nova akvizicija Microsofta. Ekipa iz Redmonda, koja je nedavno svoje ručice (i novčiće) pružila za kupnju Discorda, prema informaciji kojom raspolaže Bloomberg, sada se sprema potrošiti 16 milijardi dolara na Nuance, tvrtku koja je poznata po aplikacijama za glasovno upravljanje koje se već mogu naći u računalima, ali i u televizorima Samsunga i automobilima BMW-a. Pored toga, Nuance je poznat i po aplikaciji tipkovnice Swype, koja još uvijek drži svjetski Guinessov rekord u brzom pisanju tekstualnih poruka, pa je mnogi drže najboljom Android tipkovnicom.

Glavni razlog zbog kojeg je Nuance posebno zanimljiv Microsoftu leži u tehnologiji prepoznavanja glasa pomoću AI-a koju bi rado ugradio u svoje proizvode, kao i koristio brojne druge AI alate, uključujući i one za korisničke servise, po kojima je Nuance također poznat i priznat u svijetu.

Microsoft je već surađivao s Nuanceom na projektu Cloud for Healthcare i drugim projektima, uključujući i onaj koji bi razgovore između pacijenta i liječnika mogao pretvarati u medicinske bilješke.

Iz perspektive korisnika, akvizicija ne bi trebala naškoditi nekim postojećim Nuanceovim proizvodima poput Dragon Anywhere aplikacije za diktiranje, jer će Microsoft prvenstveno koristiti Nuanceovu tehnologiju za svoje nove projekte, aplikacije i servise, dok postojeće navodno nema namjeru dirati.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->