Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.01.2022. 21:02

Akvizicija stoljeća 

Microsoft kupuje Activision za 69 milijardi dolara

Vijest o bombastičnoj akviziciji koju je objavio Microsoft odmah je podijelila gamere.

Microsoft kupuje Activision za 69 milijardi dolara

Microsoft je objavio kako će uskoro kupiti Activision Blizzard i pridružiti ga svojoj Xbox diviziji za video igre, što znači da će postati vlasnikom čuvenih franšiza među kojima su najpoznatije Call of Duty, World of Warcraft, Starcraft, Diablo i Candy Crush.

Za akviziciju koja će ga učiniti trećim najjačim game publisherom na svijetu iza kineskog Tencenta i japanskog Sonya, Microsoft će platiti nevjerojatnih 68,7 milijardi dolara, no CEO Satya Nadella i ekipa iz Redmonda smatraju da to nije previše novca u odnosu na ono što im ona akvizicija može pružiti, obzirom da se radi o vlasnicima nekih od najprodavanijih franšiza video igara na svijetu.

Stoga nas ne bi trebalo previše ni začuditi što Microsoft namjerava isplatiti skoro 69 milijardi dolara Activisionu odjednom po solarnom sistemu (pare na Sunce), jer akvizicija začudo neće uključivati nikakvo djelomično plaćanje u dionicama, što je uobičajeno za ovakve ogromne transakcije.

Odmah nakon objave ove vijesti gamerski svijet je eksplodirao jer dok fanovi Xboxa i Microsofta smatraju da je ovo odlično, drugi smatraju da će Redmond uništiti njihove najomiljenije franšize. Nama se to čini neutemeljenim, jer Microsoft na njihovim igrama želi samo zarađivati, a da bi to mogao pustit će da ih razvijaju oni koji su to i prije radili i na vjerujemo da će se previše miješati u njihov posao.

Što vi mislite o tome možete nam reći u svojim komentarima na Facebooku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft akvizicija Activision
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->