Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2023. 09:36

Ransomware 

Hakeri pokrali dizajne SpaceX raketa

Hakerska grupa na dark webu tvrdi da je došla u posjed dokumenata SpaceX-ovog dobavljača dijelova raketa.

Hakeri pokrali dizajne SpaceX raketa

Hakeri iz grupe LockBit, za koje se sumnja da dolaze iz Rusije, objavili su na dark webu kako su došli u posjed 3.000 nacrta raketa i raketnih dijelova tvrtke Maximum Industries koja proizvodi komponente raketa za SpaceX.

U svojem postu, hakeri LockBita kažu da će se nacrti uskoro naći u prodaji, što znači da bi ih voljeli prodati Muskovim konkurentima.

"Elon Musk, mi ćemo vam pomoći da prodate svoje nacrte drugim proizvođačima" navode hakeri i poručuju SpaceXu da ima rok do 20. ožujka da ispuni njihove zahtjeve (plati otkupninu) ili će početi prodavati vlasnički materijal.

LockBit je proteklih mjeseci pogodio više meta visokog profila, ponajviše Stambenu upravu grada Los Angelesa, agenciju s proračunom od milijardu dolara za osiguranje smještaja osobama s niskim primanjima. Hakeri su pristupili podacima koji uključuju puna imena, brojeva socijalnog osiguranja, datume rođenja, brojeve putovnica, brojeve kreditnih kartica i podatke o zdravstvenom osiguranju klijenata.

SpaceX i Maximum Industries zasad još nisu komentirali navode hakera pa zasad ne znamo što su sve točno pokrali sa zaštićenih servera, no mogli bismo više toga saznati vrlo skoro, ukoliko Musk ne plati otkupninu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hakiranje ransomware SpaceX LockBit
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













       

*/-->