Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.12.2020. 13:34

Rebranding 

Facebookova digitalna valuta sada se zove Diem

Facebook je odlučio promijeniti ime svoje digitalne valute Libra kako bi joj osigurao svježi start.

Facebookova digitalna valuta sada se zove Diem

Libra, digitalna valuta koju je Facebook predstavio prošle godine sada ima novo ime. Libra će se od sada zvati Diem.

Istovremeno s promjenom imena valute, promijenjeno je i ime tvrtke u Diem Association, no svima je jasno da ona neće biti nezavisna, jer je u njezinoj pozadini i dalje Facebook.

Odmah nam se postavlja pitanje zbog čega je Facebook odlučio promijeniti ime valute, kada zapravo i dalje po svemu predstavlja istu stvar. Osim imena sve drugo ostaje isto, uključujući i promotivne dokumente na službenoj web stranici na kojima su ime Libra zamijenili Diemom.

Kako se čini, glavni razlog je taj što Libra nije dobro sjela američkim zakonodavcima i dijelu politike, jer su mnogi izražavali zabrinutost da bi se mogla koristiti za pranje novca i financiranje terorizma. Dakako, to baš i ne drži vodu, jer je iza Libre blockchain tehnologija koja je transparentnija od klasičnog bankarstva, putem kojeg se puno lakše može prati novac.

Nakon što je Libra stekla lošu reputaciju ni kriva ni dužna, posebice nakon paljbe od strane Trumpove administracije koja ju je očito doživjela udarom na bankarski sektor SAD-a, Mark Zuckerberg i društvo su očito zaključili da je vrijeme za okrenuti stranicu i započeti priču ispočetka, a novo ime valute i tvrtke je dobra stvar za svježi start. Na primjer, ako netko razmišlja o korištenju Libre kao sredstva plaćanja i pokuša je "izguglati", dobiti će rezultate s hrpama loših komentara, a to je uprtavo ono što po nama Facebook želi izbjeći i zbog toga se odlučio na promjenu imena.

Drugim riječima, dolje Libra, živio Diem! Nije šija nego vrat.Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook ime Libra Diem
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->