Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • EIF ulaže 40 milijuna eura u fond za klimatske tehnologije
Članak
Objavljeno: 21.09.2023. 11:54

Blume Equity 

EIF ulaže 40 milijuna eura u fond za klimatske tehnologije

Europski investicijski fond (EIF) ulaže 40 milijuna eura, uz potporu programa InvestEU, u europski dionički fond za rast klimatskih tehnologija Blume Equity.

EIF ulaže 40 milijuna eura u fond za klimatske tehnologije

Blume Equity, fond koji su osnovale žene, ulaže u europske klimatske tehnologije visokog rasta koje potiču dekarbonizaciju i širu ekološku održivost.

EIF se pridružuje bazi ulagača koja uključuje AP4 (Švedski nacionalni mirovinski plan), Visa Foundation, Impact Engine (američki program fondova fondova) i druge institucionalne ulagače koji vide priliku za ulaganje u sljedeću generaciju europske klimatske tehnologije tvrtke. Ovo je jedno od najvećih ulaganja EIF-a u prvi fond u fazi rasta.

Ulaganje je dio misije EIF-a da podrži brzorastuća i inovativna mala i srednja poduzeća (SME) diljem Europe, kao i da osigura da najmanje 25% njegovih aktivnosti bude u projektima povezanima s klimom i okolišem do 2024.

Blume Equity jedan je od vodećih europskih fondova za rast klimatskih tehnologija. Tvrtka ulaže u tvrtke koje podupiru prijelaz na gospodarstvo s niskim ugljikom i održiviji okoliš. Klimatska tehnologija jedno je od najbrže rastućih područja europske tehnologije.

Europa treba mobilizirati trilijune u održivim investicijama kako bi odgovorila na hitnu klimatsku situaciju, a Europska unija je kao odgovor na to razvila Europski zeleni dogovor. Iako postoji snažan ekosustav pothvata u ranoj fazi, postoji dobro dokumentiran nedostatak financiranja u fazi povećanja za klimatske tehnološke tvrtke, što Blume nastoji riješiti svojom strategijom.

Blumeova nedavna ulaganja uključuju Sensorfact, pružatelja podatkovnih rješenja Internet of Things (IoT) kako bi se malim i srednjim poduzećima omogućilo da budu učinkovitiji u pogledu resursa; Normative, platformu za obračun ugljika koja se usredotočuje na emisije Scope 1, 2 i 3 za velike poslovne klijente; Matsmart-Motatos, tvrtku koja se bavi problemom bacanja hrane iz robe široke potrošnje; i Aerones, tvrtku koja se bavi uslugama robotskog pregleda i održavanja u industriji vjetroturbina.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Blume Equity EIF
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->