Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.06.2022. 11:25

Netflix 

Dolazi jeftini ili besplatni Netflix s oglasima

Netflix je potvrdio da je novi servis s oglasima već na putu, no nije jasno kako će funkcionirati.

Dolazi jeftini ili besplatni Netflix s oglasima

Netflixov co-CEO Ted Sarandos je na Cannes Lions Advertising Festivalu potvrdio da je na putu novi Netflix servis koji će u sebi sadržavati oglase. Povodom toga Sarandos je rekao da su zaboravili jedan značajni segment korisnika koji kažu "hej, Netflix je preskup i ne bi me smetalo da ima oglase ako će biti jeftiniji".

To ne znači da će korisnici postojećeg Netflixa uskoro dobiti oglase u svoje filmove i serije, već se planira posebna sekundarna inačica platforme koja će imati tu značajku. Dakako, postavlja se pitanje koliko će koštati pretplata za tu vrstu Netflixa, odnosno postoji li mogućnost da će biti besplatan ako će se financirati od oglašivača.

Sarandos o tome zasad ne želi ništa pričati, ali nekako sumnjamo da bi mogao biti u potpunosti besplatan, već će cijena pretplate vjerojatno biti značajno snižena, barem u početku dok se ne vidi koliko su oglašivači uopće zainteresirani za takav način marketinga.

Netflix je u prvom kvartalu ove godine ostao bez 200.000 pretplatnika pa sada očito traži nove načine kako da obrne trend u povećanje njihovog broja. To će mu biti prilično teško, obzirom na sve veću konkurenciju koju donose noviji servisi poput Disney Plusa i Paramount Plusa, a ne daju se ni "stariji" koji uključuju HBO Max, Hulu i Amazon Prime. Stoga bi im besplatna inačica s oglasima jedina mogla garantirati rast, no to ćemo još vidjeti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi oglasi Netflix Ted Sarandos
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->