Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.01.2022. 13:45

US Airlines 

Avioprijevoznici upozoravaju na opasnosti 5G mreža

US Airlines upozorava da bi 5G mogao izazvati kaos na instrumentima u zrakoplovima.

Avioprijevoznici upozoravaju na opasnosti 5G mreža

Puno prije nego što je ušla u naš svakidašnji život, 5G tehnologija se našla na udaru mnogih samozvanih stručnjaka i teoretičara zavjera koji su ukazivali na opasnosti po ljudsko zdravlje od zračenja i ugrožavanja privatnosti.

Mada su sve takve tvrdnje i glasine vrlo brzo demantirane od strane pravih stručnjaka i znanstvenika, možda ipak postoji određena opasnost od 5G tehnologije i to u vezi interferencija radio valova s uređajima u zrakoplovima.

Neimenovani glasnogovornik jednog od najvećih američkih avioprijevoznika US Airlines za Reuters je izjavio da bi prema mišljenju šefova (CEO-a) vodećih američkih avioprijevoznika, nove C-Band 5G mreže koje planiraju uvesti teleoperateri AT&T i Verizon zapravo mogle imati negativan utjecaj na određene uređaje u zrakoplovima i izazvati kaos na nekim instrumentima.

Oni misle da bi potencijalne smetnje iz ovog 5G pojasa mogle utjecati na osjetljive instrumente u zrakoplovu kao što su visinomjeri, što bi moglo posebno ometati letove u uvjetima slabije vidljivosti.

To ne znači da su avioprijevoznici protiv uvođenja novih 5G mreža, već traže da se 5G tornjevi postave dalje od zračnih luka kako bi se spriječile interferencije.

"Više modernih sigurnosnih sustava na zrakoplovima moglo bi se pokazati neupotrebljivim. Proizvođači zrakoplova obavijestili su nas da postoje ogromni dijelovi operativne flote koji će zbog toga možda biti prizemljeni na neodređeno vrijeme", navode direktori aviokompanija.

Prozvani američki teleoperateri ovo još nisu komentirali.

Nas ovo previše ne dira jer smo se boostali trećom dozom cjepiva u kojoj su nam umjesto 5G čipova ugradili 6G.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->