Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.07.2022. 15:56

Apple Lockdown 

Apple predstavio ekstremni mod za zaštitu telefona

Nova značajka predstavljat će neprobojnu zaštitu od cybernapada za visokoprofilne korisnike.

Apple predstavio ekstremni mod za zaštitu telefona

Apple je predstavio Lockdown Mode, značajku za ekstremnu razinu sigurnosti, za koju kaže da je namijenjena vrlo malom broju korisnika koji se suočavaju s ozbiljnim, ciljanim prijetnjama, a biti će dostupna ove jeseni.

Tvrtka kaže da je stvorila Lockdown Mode kako bi zaštitila ljude visokih profila, koji bi zbog svog statusa ili posla, mogli osobno biti na meti zlonamjernog softvera koji je razvio NSO Group, koji stoji iza Pegasusa, ili drugih skupina.

Uključivanje načina zaključavanja ozbiljno će ograničiti funkcije iPhonea, iPada ili Maca kako bi se ograničile moguće ulazne točke za špijunski softver.

Prilikom pokretanja, Lockdown Mode uključuje sljedeće zaštite:

Poruke: Većina vrsta privitaka poruka osim slika je blokirana. Neke su značajke, poput pregleda veza, onemogućene.

Pregledavanje weba: Određene složene web tehnologije, poput Just-in-time (JIT) JavaScript kompilacije, onemogućene su osim ako korisnik ne isključi pouzdanu stranicu iz zaključanog načina rada.

Appleove usluge: Dolazne pozivnice i zahtjevi za uslugama, uključujući FaceTime pozive, blokirani su ako korisnik prethodno nije poslao poziv ili zahtjev inicijatoru.

Žičane veze: s računalom ili dodatkom blokirane su kada je iPhone zaključan.

Konfiguracijski profili: se ne mogu instalirati i uređaj se ne može prijaviti za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), dok je uključen Način zaključavanja.

U svakom slučaju, rekli bismo da će onima koji se odluče koristiti Lockdown Mode, iPhone postati prilično neupotrebljiva igračka, ali ako vam je sigurnost glavna briga, navalite.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple Lockdown Mode
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->