Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Amazon koristi AI kamere za nadzor dostave i vozača
Članak
Objavljeno: 04.02.2021. 12:12

Driveri 

Amazon koristi AI kamere za nadzor dostave i vozača

Kamere će konstantno snimati vozače i prepoznavati kada nisu koncentrirani na vožnju.

Amazon koristi AI kamere za nadzor dostave i vozača

Amazon planira uvesti konstantni video nadzor svojih vozača koji obavljaju dostavu robe, s time da ih neće pratiti ljudski operateri već umjetna inteligencija. Konkretno se radi o sustavu kamera pod nazivom "Driveri" opremljenih AI-em i softverskom platformom tvrtke Netradyne koja može detektirati kršenje prometnih propisa i dekoncentraciju vozača uslijed neprimjerenog ponašanja poput razgovaranja na mobitel.

Amazon kaže da tvrtka želi maksimalno smanjiti prometne nesreće i riskantno ponašanje vozača, pa će stoga HD kamere stalno snimati vozača i cestu kojom se vozi.

Kada otkrije kršenje jednog od 16 propisa i pravila propisanih za vozače, AI će automatski uploadati video timu koji će biti zadužen za nadzor vozača, uz zvučno i tekstualno upozorenje da vozi nedopuštenom brzinom, da je prekršio neki prometni propis, ili da mu nešto odvlači pažnju pa nije dovoljno koncentriran na vožnju.

Vozač će također imati mogućnost snimanja videa na pritisak gumba kako bi mogao snimiti incidente poput opasne vožnje drugih vozila, ili ukoliko je lokacija na kojoj treba obaviti dostavu zatvorena.    

Posao vozača dostave u Amazonu je i do sada bio stresan zbog brojnih pravila tvrtke koja su među najrigoroznijim u svijetu, a sada ih čekaju novi izazovi kada će biti svjesni da se nalaze pod stalnim video nadzorom umjetne inteligencije zbog koje bi mogli dobivati manje plaće ili čak otkaze.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->