Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.07.2018. 09:59

Facebook 

61 tvrtka izuzeta iz pravila o privatnosti podataka

Facebook američkim vlastima objavio popis tvrtki za koje su vrijedila drugačija pravila.

61 tvrtka izuzeta iz pravila o privatnosti podataka

U svojem podužem obrazloženju vezanom uz svjedočenje Marka Zuckerberga koji je obećao da će se najveća društvena mreža američkim vlastima pismeno očitovati o svim upitima vezanim uz korištenje privatnih podataka korisnika, Facebook je objavio i popis tvrtki za koje nisu vrijedile restrikcije uvedene u svibnju 2015.

Drugim riječima, 61 tvrtka je bila izuzeta od nove regulative, što znači da su dobile "one-time extension" produženje stare regulative, pa su mogle i dalje koristiti privatne podatke korisnika Facebooka, što uključuje i podatke njihovih Facebook prijatelja.

U pogolemom izvještaju od 747 stranica koji možete pronaći na ovoj poveznici, Facebook niti jednom riječju nije naveo zbog čega su za te tvrtke privremeno vrijedila drugačija pravila, a developeri aplikacija su mogli zatražiti Facebookove podatke koji uključuju imena, spolove, datume rođenja, lokacije, fotografije i lajkove stranica.

Privremena dozvola je navodno trajala manje od 6 mjeseci, a među tvrtkama sa "specijalnim tretmanom" su se nalazili Nike, AOL, Audi, Nissan, Oracle, Panasonic, Snap, Spotify i UPS.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam