Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.09.2022. 14:41

FER 

Studij informacijske sigurnosti nudi sigurno zapošljavanje

Broj traženih radnih mjesta u kibernetičkoj sigurnosti na globalnoj razini je porastao čak 350 posto.

Studij informacijske sigurnosti nudi sigurno zapošljavanje

Potreba za stručnjacima kibernetičke i informacijske sigurnosti raste brže nego što ih poduzeća mogu zaposliti, a očekuje se da će se taj trend i nastaviti. Istraživanje stručnog časopisa Cybersecurty Ventures pokazalo je da je između 2013. i 2021. godine broj traženih radnih mjesta u kibernetičkoj sigurnosti na globalnoj razini porastao čak 350 posto, s 1 milijuna na 3,5 milijuna. Iako kibernetička sigurnost predstavlja tek oko 3 posto ukupnog tržišta IT sektora, samo tržište kibernetičke sigurnosti bilježi tri puta brži rast od ostatka sektora. Potreba za stručnjacima očita je – što, naravno, ide njima u prilog jer to znači da imaju snažnu pregovaračku poziciju.

U 2020. godini 7 od 10 najtraženijih zanimanja bilo je u području elektrotehnike i računarstva, a tijekom zadnje dvije godine ova zanimanja ostvarila su značajan uzlet i u financijskom pogledu – ističe se u istraživanju Indeeda, vodećeg svjetskog portala za zapošljavanje. Prema tom izvoru, jedno od najtraženijih i najbolje plaćenih poslova upravo je specijalist informacijske sigurnosti.

Opća razina sigurnosti nedovoljna je za suočavanje s trenutačnim rizicima. Tijekom pandemije, odnosno povećanja rada od kuće, a potom i uslijed složene geopolitičke situacije i učestalih kibernetičkih napada, slabosti sigurnosne arhitekture europskih država, institucija i poduzeća dolaze sve više do izražaja.

InfoSIG_3-01

FER-ov specijalistički studij "Informacijska sigurnost"

Stručnjaci za sigurnost trebaju, osim domenskog znanja, i znanje o sigurnosti zbog čega je izgradnja takvih stručnjaka zahtjevnija. Upravo se u specijalističkim programima kao što je FER-ov studij Informacijska sigurnost pronalaze stručnjaci iz područja i prebacuju u područje sigurnosti.

Oni su najčešće dobro upoznati s najnovijim trendovima na tržištu te se lako prilagođavaju zahtjevima specijalističkih programa. Studij je također namijenjen upravljačkom kadru sa znanjima iz ICT područja zaposlenima u poduzećima i institucijama te domenskim stručnjacima kao što su primjerice programeri, mrežni i sistemski administratori te administratori baza podataka. Svima njima studij pomaže u usmjeravanju karijere u područje informacijske i kibernetičke sigurnosti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi FER Informacijska sigurnost
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->