Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.03.2011. 14:04

Šteta 100 milijuna kuna 

Ometanje TV signala ne prestaje

Vijeće za elektroničke medije odlučno je riješiti problem ometanja TV signala u Istri i dijelu Dalmacije. Ako se situacija s talijanskim upadanjem u hrvatske frekvencije ne riješi do prve iduće sjednice Sabora, navedeni problem naći će se pred saborskim zastupnicima.

Ometanje TV signala ne prestaje

Rješavanje problema na tehničkoj razini s Talijanima nije dalo željenog efekta i sudionici sjednice Vijeća jedinstveni su u stavu da se pitanje, koje za lokalne RTV postaje znači opstanak na tržištu, a za nacionalne nakladnike gubitak dijela marketinškog kolača, mora riješiti na najvišoj političkoj razini.

Ravnatelj HAKOM-a Dražen Lučić rekao je da tehničko rješenje postoji i da je regulirano ženevskim sporazumom iz 2006. godine kojega se Italija sada ne pridržava. Jedino tehničko rješenje, kaže Lučić, je da talijanske TV kuće prestanu odašiljati svoj program u našim frekvencijama.

U svim multipleksima su talijanski nakladnici, a zbog toga pati i gospodarstvo. Smatra da će samo u prvoj godini gubitak koji trpe TV kuće biti 100 milijuna kuna, a nakon pet godina bi se on mogao mjeriti u milijardama kuna.

Vezani sadržaji
Ključne riječi tv signal Istra Dalmacija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->