Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.06.2021. 12:16

A1 Adria Liga 

Noble Elite BLK izborio Europu

Neizvjesnim završnicama 7. sezone A1 Adria Lige završio proljetni Reboot Online Games Week powered by A1.

Noble Elite BLK izborio Europu

Veliko finale sedme sezone najvećeg regionalnog esport natjecanja održano je tijekom proteklih pet dana u sklopu drugog izdanja Reboot Online Games Week powered by A1. Uživo iz ESPORTS studija te na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige, ljubitelji gaminga mogli su pratiti okršaje najboljih regionalnih esportaša u četiri igre: Brawl Stars, FIFA21, League of Legends te CS:GO.

U Brawl Starsu je prošle srijede ekipa Noble Elite BLK potvrdila je svoj status favorita pobijedivši tim Noble Elite Red. Osim novčane nagrade, Noble Elite BLK osvojili su i automatsku ulaznicu za finale novoosnovanog paneuropskog natjecanja Clash of Leagues.

Clash_of_Leagues

Riječ je o novom esport formatu u kojem se susreću najbolji u igri Brawl Stars unutar 5 različitih liga, s igračima iz čak 15 zemalja središnje i istočne Europe te stanovništvom od impresivnih 141 milijun ljudi. Osim predstavnika naše A1 Adria Lige, tu će biti i sudionici A1 esports Lige, A1 Gaming Lige, VOKA Lige te Swisscom Hero Lige, ali i oni koji će se dodatno kvalificirati za popunjavanje preostalih mjesta na turniru.

Sve najbolje ekipe iz uključenih liga bit će poznate uskoro i dobit će, kao i naši Noble Elite BLK, izravno mjesto u finalu 14. i 21. kolovoza u Austriji, dok će se drugoplasirani timovi liga, ali i ostale ekipe igrača Brawl Starsa iz regije središnje i istočne Europe natjecati za prolaz u finale preko međunarodnih kvalifikacija 24. srpnja 2021. Točnije, tri najbolja tima iz kvalifikacija tada će se sastati s drugoplasiranima u trotjednoj grupnoj fazi i boriti se za tri preostala mjesta. Prijave za kvalifikacije počinju već 5. srpnja, a svi ostali detalji su na clash-of-leagues.com.

Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska poručila je: „Presretni smo što nakon pet godina od pokretanja A1 Adria Lige najavljujemo novi format Clash of Leagues koji podiže ljestvicu u esportu, a pobjednicima u našoj i drugim ligama po prvi put pružamo priliku sudjelovanja i afirmacije na međunarodnom turniru.“

Četvrtak i petak su bili rezervirani za najpopularniju simulaciju nogometa – FIFA21. Na konzoli PlayStation, ponovno najbolji e-nogometaš je bio amke2001 koji je titulu prvaka u regiji potvrdio pobjedom nad brstimirom. 

Nakon pauze od pet sezona, League of Legends se na velika vrata vratio u A1AL. U subotu smo gledali LoL okršaje u kojima su nakraju Split Raidersi izdominirali konkurenciju, a Harmony su se morali zadovoljiti drugim mjestom.

Velika CS:GO završnica obilježila je posljednji dan velikog regionalnog esport događanja. U nedjelju navečer saznali smo da je naslov prvaka i nagradu od 2.000 eura odnijela po četvrti put zaredom ekipa ONYX, dok su Portugal završili drugi.

Kako je igrati Clash Royale na gigabitnoj A1 5G mreži isprobali su poznati gamer i youtuber PVTMole te glavni direktor tehnike i informacijskih tehnologija u A1 Tomislav Makar koristeći najnovije 5G mobitele Xiaomi Redmi Note 10.

Tomislav Makar i PvtMole 2

Detalje o Reboot Online Games Weeku powered by A1 naći ćete ovdje, a sve o A1 Adria Ligi na web stranici a1adrialeague.com te društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, Twitch i YouTube.Vezani sadržaji
Ključne riječi A1 Adria liga sezona 7 finala
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->