Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.04.2024. 16:02

Konferencija

Ni Srce DEI 2024 nije zaobišao AI hype

18. travnja svečano je otvorena sedma po redu Srce DEI konferencija za unaprjeđenje i razvoj sustava znanosti i visokog obrazovanja

Ni Srce DEI 2024 nije zaobišao  AI hype

Kao i mnoge druge konferencije unazad sad već više od godinu dana, organizatori, predavači i svi gosti pozabavili su se pitanjem kako umjetna inteligencija može pomoći u razvoju i inovativnosti obrazovnog procesa. 

Trodnevna konferencija održana je na dvije lokacije: 16. travnja održale su se radionice u prostorijama Srca u Ulici Josipa Marohnića 5 u Zagrebu. 

Svečano otvorenje i sva predavanja, kao i preostale radionice, održana su u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu

Godišnja konferencija Srce Dani e-infrastrukture Srce DEI okuplja korisničku zajednicu Srca i sve zainteresirane za unaprjeđenje i razvoj sustava znanosti i visokog obrazovanja.

1713429721805 (1)

Konferencija je prije svega namijenjena osobama koje su povezane sa sustavom znanosti i visokog obrazovanja kao što su uprave visokih učilišta i javnih instituta, IT stručnjaci iz sustava znanosti i visokog obrazovanja, sistemski administratori i administratori mreže, developeri, administratori informacijskih sustava i sustava za e-učenje, nastavnici iz sustava visokog obrazovanja, znanstvenici i istraživač, knjižničari i drugi informacijski stručnjaci, te administrativnom osoblju u ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

U tri dana sudionici konferencije su preko nekoliko pozvanih predavanja, brojnih tematskih blokova i radionica imali priliku steći nova znanja, razmijeniti iskustva i razmišljanja u korištenju usluga Srca, te unaprijediti svoje digitalne kompetencije.

Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Rektorski zbor, i Grad Zagreb, a sufinancirana je od strane većeg broja sponzora s IT područja.

Detaljan program konferencije može se pronaći na web adresi: https://dei.srce.hr/

VIDI vam detaljniji pregled konferencije donosi u novom broju časopisa. 

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->