Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.09.2011. 06:52

Microsoft 

Microsoft preselio iz Zagreba u Beograd

Poslovni dnevnik objavio je informaciju da je Microsoft preselio svoje regionalno središte iz Zagreba u Beograd.

Microsoft preselio iz Zagreba u Beograd

Poslovni dnevnik tvrdi kako je iz dva pouzdana izvora dobio informaciju da Microsoft već neko vrijeme ne obrađuje i ne segmentira regiju iz Zagreba, već iz Beograda.

Na upit Microsoftu zbog čega je došlo do te promjene, dobili su odgovor da je regionalno središte kompanije uvijek bilo i ostalo u Munchenu.

Mada je to točno, stoji činjenica da je osnivač Microsofta Hrvatska, Goran Radman četiri godine bio direktor Microsofta Adriatics regije, a potom i predsjednik Microsofta za jugoistočnu Europu, a Microsoft u Hrvatskoj ima oko 1.100 partnerskih tvrtki koje ostvaruju promet od oko 100 milijuna dolara godišnje.

U tvrtki Microsoft Hrvatska, kojom od lani upravlja Ivan Vidaković, kažu da se samom činjenicom da je centar u Münchenu ništa nije promijenilo, no Boris Žitnik, direktor agencije IDC-a Adriatics, kaže da je Srbija trenutačno primamljivija za inozemna ulaganja, posebno u visoku tehnologiju, nego što je to Hrvatska.

Srbija se posljednjih godina profilirala kao jedan od glavnih Microsoftovih centara razvoja.

Dok je u Hrvatskoj softverski div poticao razvoj tehnoloških parkova kako bi se razvijale tvrtke koje rade na njegovim tehnologijama, u Srbiji je još prije šest godina investirao vlastiti novac i otvorio razvojni centar u kojem su se do sada programirale komponente za Windowse 7, SQL 2008 i Office 2010.

izvor: Poslovni dnevnik

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->