Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.10.2021. 14:32

FOI 

FOI: Roboti, jednorozi i umjetna inteligencija

FOI-jev jubilarni 10. Tjedan karijera studentima donosi preko 120 karijernih prilika za umrežavanje s poslodavcima.

FOI: Roboti, jednorozi i umjetna inteligencija

Jubilarni 10. TJEDAN KARIJERA u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike održavati će se na FOI-u u Varaždinu, od ponedjeljka do petka, 18. do 22. listopada 2021. godine.

Suočeni s glavnim pitanjima – kako povezati studente i poslodavce te kako studentima prenijeti konkretna znanja i pripremiti ih za nove izazove koji im slijede – u samim počecima na FOI-ju je organiziran Dan karijera, koji se, tijekom vremena, razvio u višednevni događaj koji pokriva tehnološke i poslovne teme, na FOI dovodi poznata imena alumnija i poslodavaca, a studentima omogućuje jedinstvenu priliku za prve karijerne korake.

foi 2

FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca. Ovogodišnji Tjedan karijera na FOI-ju ugošćuje gotovo 60 poslodavaca i studentima nudi preko 120 različitih aktivnosti! Kroz pet dana poslodavci će se predstaviti kroz sljedeće aktivnosti:

• 4 panel diskusije na stručne teme
• 27 radionica
• 56 poslodavca na Karijernom španciru, odnosno mogućnosti za neformalno umrežavanje studenata s poslodavcima u razgovorima 1 na 1
• 3 pozvana predavanja međunarodnih stručnjaka
• 4 online pitcha
• 16 predstavljanja tehnologija i projekata poslodavaca
• 1 tech show

Prateći tehnološke trendove, FOI je ovogodišnje otvorenje Tjedna karijera odlučio posvetiti nikad aktualnijoj temi umjetne inteligencije. U ponedjeljak, 18. listopada, s početkom u 10:00 uvodno predavanje na temu „People&Robots: what's next?“ održat će uspješni FOI alumni MATIJA KOPIĆ, suosnivač i direktor hrvatskog proizvođača autonomnih logističkih robota Gideon Brothers. Nedavno je tvrtka Gideon Brothers zaključila dokapitalizaciju serije A, vrijednu 31 milijun dolara, odnosno 25,4 milijuna eura, a sredstva su ciljano primijenjena za ubrzani razvoj, istraživanje i komercijalizaciju autonomnih mobilnih robota, kao i internacionalizaciju poslovanja.

Nakon uvodnog predavanja, s početkom u 10:30 započet će panel diskusija „AI@foi.unizg.hr“ pod moderiranjem Jana Štedula (Mindsmiths), a na kojoj će, uz Matiju Kopića, sudjelovati i Dražen Oreščanin (Poslovna inteligencija), Hajdi Ćenan (airt; CroAI), Marko Velić (Photomath) i Tajana Šokec Šelimber (KAIZEN IT). Svim zainteresiranima bit će omogućeno praćenje uvodnog predavanja i panel rasprave putem prijenosa uživo.

Istoga dana, od 12:00 do 15:00 u dvorištu Fakulteta zainteresirani će moći pogledati zabavnu stranu tehnologije poput 3D printera, dronova, igrica i optičkih naočala na FOI-jevom Tech showu

Tjedan karijera omogućuje studentima svih godina i smjerova FOI-ja da iskoriste jedinstvenu priliku i povežu se s budućim poslodavcima već tijekom fakultetskih dana. Studenti ga prepoznaju kao idealno mjesto za dogovor oko obavljanja stručne prakse ili koriste za pronalazak studentskog zaposlenja, a poslodavci prepoznaju i potvrđuju njegovu vrijednost kontinuiranim dolascima.

Kroz 5 dana studenti na raspolaganju imaju jedinstvenu priliku za usvajanje znanja iz prakse, pripremu za ulazak u poslovni svijet i jačanje vlastitih kompetencija kojima postaju konkurentniji i atraktivniji na tržištu rada.

Više informacija o programu i aktivnostima Tjedna karijera dostupno je ovdje.Vezani sadržaji
Ključne riječi FOI Tjedan karijera
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->