Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.06.2021. 14:50

Akvizicija 

VIDEO: Hyundai postao vlasnik Boston Dynamicsa

Hyundai Motor Group je dovršio preuzimanje robotičke tvrtke Boston Dynamics od SoftBanka.

VIDEO: Hyundai postao vlasnik Boston Dynamicsa

Vijest o preuzimanju Boston Dynamicsa od strane Hyundaija koju smo objavili u prosincu prošle godine pokazala se točnom, jer je Hyundai Motor Group upravo izdao priopćenje u kojem se pohvalio da je akvizicija dovršena.

Poznata robotička tvrtka koja proizvodi najpoznatije dvonožne i četveronožne robote Atlasa i Spota, nastala je kao spinoff znanstvenika MIT-a, a potom ju je 2013. godine kupio Google. Četiri godine kasnije tvrtka ponovno mijenja vlasnika jer ju je Google odlučio prodati SoftBanku, koji sada čini isto i "prosljeđuje" vlasništvo nad Boston Dynamicsom Hyundaiju.

Na taj način Hyundai će još više ojačati svoju robotičku diviziju, koja je do sada između ostaloga proizvodila industrijske i uslužne robote, robotske autopilotske sustave za autonomnu vožnju te nudila tvrtkama kompletne projekte robotskih proizvodnih tvorničkih linija.

Hyundai Motor Group kaže da će akvizicijom Boston Dynamicsa održati vodeću poziciju na polju robotike i učiniti novi iskorak ka svojoj strateškoj transformaciji u pružatelja usluga pametne mobilnosti.   

Akvizicija će osigurati puno mira (i novca) inženjerima Boston Dynamicsa koji će od Hyundaija dobiti veliku potporu u proizvodnji, infrastrukturi i logistici, što će im biti od velike važnosti nakon što su prošle godine počeli s komercijalnim isporukama svojih Spot robota.

Mada se prošle godine spominjalo da će Hyundai za preuzimanje Boston Dynamicsa SoftBanku platiti 917 milijuna dolara, ta informacija je i dalje nepotvrđena.

Povodom akvizicije Hyundai je objavio promotivni video koji možete pogledati ovdje.

 Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->