Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.07.2021. 12:25

Promo 

VERN’: Međustudijska suradnja i rad na stvarnim projektima

Inovativnost, tradicija, širina izbora studijskih programa na četiri VERN’-ova fakulteta te međustudijska suradnja je ono što izdvaja Sveučilište VERN'.

VERN’: Međustudijska suradnja i rad na stvarnim projektima

Četiri fakulteta i deset preddiplomskih studija trenutačno je u ponudi Sveučilišta VERN’. Ono što ih razlikuje od konkurencije jest prije svega činjenica da se nastavni procesi i metodika nastave kontinuirano razvijaju zadnjih 30 godina prema najvišim kriterijima kvalitete.

Tijekom tog generičkog rasta do najviše akademske razine, odnosno statusa sveučilišta, VERN’ je izgradio znanstvene i poslovne kapacitete za najučinkovitiji prijenos suvremenih znanja studentima i partnersku suradnju s gospodarstvom.

Studij Internet stvari (Internet of Things)

VERN’-ov  Fakultet računarstva i tehnologije, uz studij Internet stvari (IoT), studentima nudi i preddiplomski studij Poslovne informatike, koji kombinira računarske i poslovne discipline te je usmjeren obrazovanju stručnjaka za primjenu informatičkih tehnologija u poslovnim procesima.

Internet stvari (IoT) je interdisciplinarni sveučilišni preddiplomski studij koji kombinira znanja programiranja i elektrotehnike s naglaskom na internetske tehnologije, ugrađene uređaje, senzore i bežične komunikacije, a studentima omogućuje pristup najnovijim tehnologijama i sudjelovanje u razvoju inovativnih proizvoda i usluga. Studenti na taj način razvijaju primjenjiva praktična znanja kako bi po završetku svoga studija raspolagali znanjima tzv. inženjera-istraživača.

Tijekom studija uče programirati novi val priključenih uređaja i senzora te istražuju softver i hardver koji mijenjaju svijet, čijim povezivanjem nastaju radikalne nove usluge i proizvodi. Usvajaju široki spektar znanja koja će im biti temelj za ambicioznu karijeru u područjima razvoja softvera, mobilnih komunikacija, elektroničkih sklopova i sustava te svih ostalih komponenti u dolazećem svijetu Interneta stvari (Internet of Things).

Cyber komunikacija

Studij Cyber komunikacije jedini je studij u Hrvatskoj koji u sklopu jednog programa nudi stjecanje interdisciplinarnih teoretskih i praktičnih znanja i vještina u području komunikacija, od community menadžera, novinara i copywritera pa sve do SEO specijalista i prodajnih stručnjaka.

Studenti mogu na ovom studiju razvijati znanja i vještine iz područja tehničkih i informacijskih znanosti, komunikologije, sociologije, ekonomije, kulturologije, politologije i psihologije.

Mentorstvo i multimedijski studio

Mentorska podrška je izrazito važan element tijekom akademskog formativnog razdoblja i kasnijeg poslovnog profiliranja. Zato je u okviru nastavnog procesa mentorska podrška studentima stalno dostupna i to putem njihovih predavača, koji uz pedagoško imaju i bogato poslovno znanje i iskustvo iz realnog poslovnog svijeta, zatim putem gostujućih predavača, predstavnika tvrtki-partnera za koje naši studenti razvijaju projektna rješenja, ali i naših alumnija koji studentima prenose svoja poslovna znanja i iskustva koja su stekli tijekom svojih karijera.

Od posebnosti na Sveučilištu VERN’ treba istaknuti puštanje u pogon dobro opremljenog multimedijskog studija. Zahvaljujući opremi, sjajnim studentima i mentorima, samo u zadnja tri mjeseca studenti različitih studija realizirali su nekoliko praćenih live stream događaja (sučeljavanje kandidata za gradonačelnika, festival povijesti, panel o turističkoj sezoni), a naša Gaming zajednica organizirala je nekoliko gaming turnira.

Studiji na Sveučilištu VERN’

Danas se na Sveučilištu VERN’ izvodi ukupno 10 preddiplomskih studija na četiri fakulteta iz područja informatičkih tehnologija, ekonomije, financija, medija, kreativnih industrija, filma i televizije itd.

Posljednji studiji koje smo pokrenuli prošle akademske godine dodatno se ističu po svojoj inovativnosti i namijenjeni su profiliranju budućih stručnjaka u industrijama koje će s daljnjim razvojem tehnologije nastaviti eksponencijalni rast.

To su studiji Transmedijska dramaturgija, Cyber komunikacije i Internet stvari (Internet of Things).  Svi studijski programi razvijani su u suradnji s gospodarstvom te se kontinuirano razvijaju i prilagođavaju novim trendovima, što studentima omogućuje usvajanje najsuvremenijih znanja, mnoštvo prilika za međustudijsku suradnju, ali i brz razvoj karijera po završetku studija.

Upravo međustudijsku suradnju i rad na stvarnim projektima prepoznat je  kao X-faktor koji kod studenata potiče razvoj dodatnih vještina i usvajanje multidisciplinarnih spoznaja.

sveuciliste-vern-vidi-vlcsnap-2016-02-16-11h43m20s207

Brzo do posla?

Kvartalni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje redovito pratimo ukazuju na visoku razinu zapošljivosti naših diplomiranih studenata od čak 98 posto u prosjeku. U segmentu informatičkih studija, tvrtke prepoznaju širinu znanja s kojima raspolažu studenti, koji osim znanja iz klasičnih ICT područja kao što su softver development, baze podataka, mreže i sl., raspolažu i sa širokim znanjima iz područja poslovnih i upravljačkih procesa.Vezani sadržaji
Ključne riječi sveučilište VERN' edukacija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->