Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.04.2022. 11:48

Promo članak 

Uživajte s ekipom u filmu ili tekmi

Dok se Liga prvaka zakuhava, idealna je prilika uhvatiti televizor po vrlo atraktivnoj cijeni za praćenje finala.

Uživajte s ekipom u filmu ili tekmi

Svaka nova godina donosi nam i nove modele televizora s novim featurima i tehnologijama koje naravno sa sobom nose i poprilične cijene. Malo smo pronjuškali ponudu po dućanima u potrazi za idealnim televizorom kako bismo popratili Ligu prvaka, no kada već ulažemo u novi televizor kao i uvijek želimo izvući maksimum iz naše kupnje.

Dok OLED tehnologija nije novost na tržištu, cijena OLED televizora zadnjih je godina značajno pala, a i dalje dobivate veliki broj naprednih funkcija koje su svakako bonus i kod skupljih modela. Ovdje smo se fokusirali na mogućnosti televizora da nam pruži odlično iskustvo gledanja sporta, prilagodljivost standardnima za gledanje filmova i serija naravno ako želimo zaigrati, niska latencija je svakako poželjna.
 

Hisense_A8G-1

Za oko nam je zapeo Novi Hisense 55A8G televizor koji se natječe cijenom na našem tržištu, no istovremeno ima potencijal zadovoljiti sve naše uvjete svestranog televizora iz kojeg će svaki član obitelji dobiti idealnu sliku za sebe. Jedva smo čekali udubiti se u odličnu OLED sliku čije prednosti već svi dobro znamo.
 

Hisense_A8G-2

Postavljanje televizora nije se pokazalo kompliciranim, potrebno je pričvrstiti stalak za televizor s nekoliko vijaka, no savjetujemo da televizorom ne baratate sami jer se ipak radi o vrlo tankom OLED zaslonu pa bi ga samostalno držanje pod krivim osloncem moglo oštetiti.
 

Hisense_A8G-3

Jednom kad je na nogama, spojite ga na struju i spremni ste za akciju. Daljinski se povezuje putem Bluetootha i slijedi brzo postavljanje VIDAA sustava.
UI je pregledan te smo lagano pronašli naše aplikacije čija instalacija nije problem preko njihovog dućana. Ono što je nas zanimalo su naravno napredne opcije slike i zvuka. Dok televizori nude sve više i više mogućnosti, teško ćete naći grupu korisnika koji žele iste postavke.
 

Hisense_A8G-10

Svakako savjetujemo da proučite što sve televizor može, no nas je zadovoljilo prepoznavanje HDR signala kako u filmovima, tako i iz vanjskih izvora poput računala ili konzole. Osim HDR-a, kod gotovo svih streaming servisa dominantnim se pokazao Dolby sa svojim Vision i Atmos standardnima za video i audio iskustvo “kako su to redatelji zamislili”.
 

Hisense_A8G-13

Kada Hisense A8G prepozna takav signal, prilagoditi će sliku kao i audio za optimalno iskustvo, koje naravno i dalje vi možete doraditi. Glavna stavka je svjetlina s obzirom na vrijeme gledanja televizije jer ipak ako gledate po danu i noći, imajte na umu da je maksimalna svjetlina 800 nita što je standard za OLED televizore.
 

Hisense_A8G-19

Iskustvo je teško objasniti ako nemate zaslon pred sobom, no u usporedbi s klasičnim LCD zaslonima izgled je kao da ste maknuli nekakav mutni filter i po prvi puta gledate čistu sliku, pogotovo kada se prikazuju tamne uniformne scene jer OLED zaslon nema pozadinskog “curenja svjetla” niti čudnog sjaja oko primjerice titlova.
 

Hisense_A8G-12

Nakon filmova, na redu je provjera televizora u reprodukciji slike kod vrlo brzih kretnji na terenu s obzirom da je ipak ovdje riječ o vizualnom upgradeu na koji smo računali kod kupnje.
U ovakvim uvjetima možemo vidjeti snagu televizora koji ne samo da mora upscaleati FullHD sliku na 4K rezoluciju, nego istovremeno biti u mogućnosti obraditi sadržaj te ga optimizirati za oštriji prikaz akcije.
 

Hisense_A8G-22

Kod ovakvih provjera i mi uzmemo malo više vremena od radnog dana čisto kako bismo bili sigurni da sve radi. Ni u ovom slučaju nije bilo iznimke. Televizor smanjuje blur kamere te je slika oštra, no kako smo već spomenuli, ovisno o ukusima sliku možete unutar VIDAA sustava dodatno prilagoditi svojim željama.
Ovdje se i vidi prednost jačeg čipseta s dvije jače Cortex A73 jezgre.
 

Hisense_A8G-14

Bilo da se radi o filmovima, serijama, sportu ili gamingu, moramo istaknuti i audio sustav televizora koji dolazi s ukupno šest odvojenih drivera sa po 10 W snage raspoređenih da vam ponudi punije iskustvo zvuka.
Osim već spomenute podrške Dolby Atmos audio standarda, tu je i IMAX Enhanced standard koji također koristi audio ali i OLED mogućnosti televizora kako bi dobili maksimum iz gledanja filmova.
 

Hisense_A8G-6

Za kraj smo se malo i zaigrali jer je ipak riječ o atraktivnom OLED televizoru, a gaming je ipak dio naše svakodnevnice.
Televizor će odmah prepoznati da se na njega povezao eksterni ssutav, a aktiviranjem Gaming načina rada smanjuje se latencija na ispod 20 milisekundi tako da nećete imati primjetan ghosting za vrijeme akcijskih scena, a svakako vam preporučujemo da maksimizirate postavke kako bi mogli uživati u svim najnovijim grafičkim tehnologijama.
 

Hisense_A8G-9

Dok je televizor lagano postaviti na stol, svakako pogledajte što se nudi od nosača jer za malu investiciju zahvaljujući VESA standardu televizor možete staviti i na zid, pa dobiti super iskustvo gledanja, bez obzira gledate li televiziju iz kauča ili kreveta.
 

Hisense_A8G-18

Nas je impresioniralo što sve dobivamo u ovom televizoru s obzirom da je u uključena OLED tehnologija zaslona o kakvoj do prije godinu dana po ovoj cijeni nismo mogli ni sanjati. Nije se štedjelo ni na standardima te televizor podržava sve da maksimizira vaše uživanje u streaming programima koji danas zauzimaju prvo mjesto kod većine korisnika.

Vezani sadržaji
Ključne riječi HiSense Hisense 55A8G
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->