Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.03.2022. 15:11

BIRD Incubator 

Umjetna inteligencija iz Lipika se širi na Zagreb

Potpisan ugovor o suradnji Centra umjetne inteligencije iz Lipika i BIRD Incubatora.

Umjetna inteligencija iz Lipika se širi na Zagreb

Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika i Dražen Oreščanin, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije i suosnivač BIRD Incubatora, u Zagrebu su potpisali ugovor o suradnji. 

Ovom suradnjom će startupi koje su pokrenuli polaznici 6-mjesečne edukacije u Centru za umjetnu inteligenciju Lipika imati mogućnost iskoristiti resurse BIRD Incubatora za još brži razvoj svog inovativnog poslovnog projekta.

thumbnail_IMG_8055

Potpisivanjem ugovora između Centra umjetne inteligencije Lipik i BIRD Incubatora, javne ustanove i privatne tvrtke, od kojih obje djeluju u području umjetne inteligencije, startup ekosusutav dobio je dodatnu podršku. Ovo je suradanja na obostranu korist za obje organizacije, a najviše koristi će svakako imati mladi inovativni startup timovi od kojih se očekuje da postanu nosioci novog tehnološkog razvoja u Hrvatskoj.

Bird_Lipik__41

BIRD Incubator i Centar umjetne inteligencije Lipik će dijeliti resurse i stečeno iskustvo u pokretanju inkubatora, a timovi koji se razvijaju u Lipiku vrlo lako mogu postati timovi koji će imati priliku prolaziti kroz program BIRD Incubatora. Edukativni program za inženjere na području Umjetne inteligencije koje je pokrenuo centar, već u prvoj godini doveo je do toga da su polaznici na kraju programa pokrenuli svoje startupe. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi AI centar Lipik BIRD Incubator
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->