Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.04.2022. 17:24

FOI 

Studentski startup Looma kreće na tržište rada

FOI je sklopio sporazum sa studentskim startupom koji se bavi s video produkcijom i medijskim uslugama.

Studentski startup Looma kreće na tržište rada

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu sklopio je sporazum sa studentima, osnivačima studentskog startupa 'LOOMA', koji je tim činom ušao u program inkubacije tvrtki u razvoju pod nazivom Startup@FOI.

Radi se o programu podrške studentima FOI-ja u razvoju poduzetničke ideje te osnivanju i upravljanju vlastitim poduzetničkim pothvatom. Kroz program Startup@FOI, Fakultet osigurava studentima financijsku i operativnu podršku kroz pokrivanje troškova 'stanovanja' tvrtke u Tehnološkom parku te knjigovodstvenih i pravnih usluga na razdoblje od godine dana. Ugovor je sa predstavnicima startupa - studentima Dariom Mikulekom, Timonom Terzićem i Bojanom Horvatom potpisala dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep.

Studentski startup LOOMA bavi se video produkcijom – osmišljavanjem, snimanjem, montiranjem i produkcijom promotivnih videospotova, izradom profesionalnih fotografija te ostalih medijskih usluga. Program Startup@FOI, kroz koji će primati operativnu i financijsku podršku tijekom idućih godinu dana, namijenjen je svim studentima FOI-ja koji bi htjeli steći dodatna saznanja iz svijeta poduzetništva ili koji žele razraditi svoje studentske ideje u uspješan projekt ili posao te pritom ostvariti podršku za otvaranje vlastitog biznisa.

Jedinstveni program podrške studentskom poduzetništvu u Hrvatskoj

FOI je studentima, pokretačima startup-a LOOMA, pomogao u smještanju u prostore Tehnološkog parka u Varaždinu, u kojem je tvrtka opremila svoj ured i započinje sa svojim radom. Uz to, u okviru ovog programa pružena im je i podrška u vidu računovodstvenih i pravnih usluga, poput osiguravanja financijskog knjigovodstva, obračuna plaća i honorara, prijave i odjave zaposlenih, izrade statističkih izvještaja i poreznog savjetovanja i konzultacija, u suradnji s Office-om, obrtom Zlate Mikašek. Pravne usluge koje su studentima stavljene na raspolaganje obuhvaćaju podršku u pravnim procesima poput sastavljanja ugovora i ostalih pravnih akata koje će tvrtka trebati kreirati u okviru svog daljnjeg djelovanja.

Vezani sadržaji
Ključne riječi FOI startup Looma Startup@FOI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->