Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.06.2018. 09:44

Investicija 

Porsche kupio 10 posto Rimac Automobila

Novi uspjeh Vidijevog dobitnika nagrade za inovaciju iz 2006. Mate Rimca.

Porsche kupio 10 posto Rimac Automobila

Možda vam nije poznato da je sada već davne 2006. godine, poznati hrvatski inovator i poduzetnik Mate Rimac osvojio nagradu Zlatno Teslino jaje na VIDI e-novation natječaju, za najbolji ICT proizvod u Hrvatskoj. Konkretno se radilo o rukavici iGlove koja zamjenjuje tipkovnicu i miš pri radu s računalom, a predstavljala je njegov maturalni rad. Već tada smo bili među rijetkima koji su vjerovali da pred tim mladićem leži blistava budućnost, a događanja koja su uslijedila u godinama iza to su potvrdila.

Rimac 2006 VIDI e novation

Nakon što je otvorio tvrtku Rimac Automobili, izradio električni superautomobil Rimac Concept One, digao kosu na glavi novinarima Vidija koji su se usudili sjesti s njim u auto, pokrenuo proizvodnju Greyp električnih bicikala i započeo prodavati svoju tehnologiju drugim proizvođačima automobila, čitavoj Hrvatskoj i svijetu postalo je jasno da se taj čovjek ne šali, već stvara tehnologije koje će formirati budućnost.

VIDEO-Rimac-tvrdi-da-auto-prestaje-biti-vlasnistvo_VIDIClanakNaslovna

Dakako da je time privukao brojne zainteresirane ulagače, pa nas nimalo ne čudi što je prošle godine najveći azijski proizvođač baterija Camel Group odlučio kupiti 19% udjela u Rimac Automobilima za 30 milijuna eura, da bi sada isto slično učinio i Porsche AG koji je otkupio 10% udjela za još nepoznati iznos.

Porsche Rimac

Mada u ovom trenutku nije poznato hoće li Rimac surađivati s tvrtkom Porsche AG na njezinom električnom autu koji je već u razvoju, ili će Porsche koristiti Rimčeve tehnologije za neke buduće projekte, jasno je da se globalno širenje tvrtke iz Svete Nedelje i dalje nastavlja, a njezin osnivač već kuje nove velike planove o tehnologijama koje će predstaviti svijetu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam