Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.09.2021. 13:42

CEOI 2021 

Nova hrvatska zlata na informatičkoj Olimpijadi

U Zagrebu se održala 28. srednjoeuropska informatička olimpijada na kojoj su mladi hrvatski informatičari postigli veliki uspjeh.

Nova hrvatska zlata na informatičkoj Olimpijadi

Završila je 28. srednjoeuropska informatička olimpijada koja se od 1. do 5. rujna održala u Zagrebu, uz online sudjelovanje svih zemalja. 

Na ovom međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, nastupilo je 48 natjecatelja iz 11 zemalja, a mladi hrvatski informatičari postigli su fenomenalan uspjeh i osvojili DVIJE ZLATNE, JEDNU SREBRNU i ČETIRI BRONČANE MEDALJE. 

lendvaj

Osvajač zlatne medalje i ukupni apsolutni POBJEDNIK ovog natjecanja je DORIJAN LENDVAJ, a uz njega zlato je osvojio i PATRICK PAVIĆ. Srebrni je bio KREŠIMIR NEŽMAH, a VITO ANIĆ je osvojio brončanu medalju. Svi članovi reprezentacije učenici su XV. gimnazije iz Zagreba.

Uz već navedene učenike, s obzirom da je Hrvatska domaćin ovog natjecanja, nastupio je i naš drugi tim. Brončane medalje osvojili su VLATKO BOREVKOVIĆ, FRAN BABIĆ i MATEJ VOJVODIĆ, a još je nastupio i IVAN JAMBREŠIĆ. 

Voditelji reprezentacije bili su Nikola Dmitrović, prof. savjetnik, i Gabrijel Jambrošić, dok je organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar koji je ujedno bio i predsjednik i izvršni direktor ovog natjecanja.

Detaljni izvještaj, kompletne rezultate i zadatke s natjecanja možete pronaći na adresi https://hsin.hr/ceoi2021/Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->