Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.07.2022. 13:21

NATIVE AD 

Multidisciplinarno obrazovanje i iskustveno učenje

RIT Croatia kao ključne stavke za buduće IT profesionalce vidi u načinu na koji pristupaju rješavanju sve kompleksnijih ICT izazova.

Multidisciplinarno obrazovanje i iskustveno učenje

Hrvatski studenti koji završe završe studij na RIT Croatia, jednom od međunarodnih kampusa američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology, dobit će američku diplomu matične institucije u SAD-u i hrvatsku diplomu. Da je diploma s RIT-a više od samog papira uvjerili smo se prolazeći kroz razmišljanja o najbitnijim znanjima i vještinama koje studenti stječu.

Aktualna tehnička znanja

Studenti koji pohađaju studijske programe na RIT Croatia izloženi su aktualnim specijalističkim tehničkim znanjima poput aktualne tehnologije i programskih jezika, a uz to dobivaju i dubinsko poznavanje cijelog procesa razvoja proizvoda s fokusom na korisničko iskustvo.

„U tom kontekstu, nije toliko bitno u kojoj tehnologiji rade (to se ionako kontinuirano mijenja), koliko je bitno da imaju adekvatan pristup rješavanju izazova u razvoju i održavanju proizvoda, što su također znanja i vještine s kojima studenti odlaze nakon diplome“, pojasnio nam je dr. sc. Alan Mutka, voditelj studija Informacijskih tehnologija na RIT Croatia.

Alan Mutka

Osim očite važnosti specijalističkog znanja, iznimno je važan razvoj tzv. mekih vještina i znanja poput kritičkog i analitičkog razmišljanja, učinkovitog komuniciranja i kreativnog razmišljanja prilikom rješavanja problema. Mladi stručnjaci koji izlaze s RIT Croatia posjeduju adekvatnu kombinaciju hard i soft vještina.

Uklapanje novih tehnoloških trendova

RIT Croatia aktivno ažurira kurikulume, kontinuirano prati globalno ICT tržište te surađuje s kolegama iz RIT zajednice u SAD-u, vodećim tehnološkim tvrtkama u Hrvatskoj i svijetu kako bi se uklopili novi trendovi. Sve to potom se implementira kroz studijski program i program stručnih praksi, a tu su i konstantna predavanja gostujućih stručnjaka iz IT industrije.

Dizajn novih medija i drugi multidisciplinarni studiji

RIT Croatia ima jak program Informacijskih tehnologija u kojemu je težište na iskustvenom učenju na nastavi i kroz program stručne prakse.Usvojena znanja se primjenjuju na stvarne poslovne situacije; primjerice, studenti završne godine na svojem završnom radu rade na realnim projektima tvrtki kao što su A1, Rimac Automobili i mnogi drugi.

„Kod zanimanja budućnosti jako je važno govoriti o multidisciplinarnom obrazovanju jer šira baza znanja omogućuje veću kreativnost u rješavanju sve kompleksnijih izazova s kojima se susrećemo. Naše matično sveučilište razvilo je novu kategoriju studija koji su multidisciplinarni, transformativni i odličan su odgovor na potrebe globalnog tržišta rada sadašnjosti i budućnosti. Jedan od tih studija je preddiplomski studij Dizajna novih medija (New Media Design), koji integrira znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacija, računarstva i tehnologije.  S novim studijem krećemo ove jeseni“, rekao je dr. sc. Alan Mutka.

Na zagrebačkom kampusu odvija se i MS studij Information Technology and Analytics koji je fokusiran na područje analize podataka. Kod studijskih programa važno je napomenuti da studenti IT smjera mogu kombinirati predmete iz ostalih studija dostupnih na RIT Croatia.

Uklapanje u IT poslovnu zajednicu

Prema voditelju studija Informacijskih tehnologija, dr. sc Alanu Mutki, adekvatna priprema za tržište rada je fokus obrazovanja na RIT Croatia. Uz potrebna znanja koja studenti stječu, treba istaknuti opsežan program stručne prakse s minimalno 800 radnih sati u renomiranim IT tvrtkama.

„Stjecanjem vrijednog radnog iskustva studenti imaju priliku ne samo graditi vlastitu mrežu poslovnih kontakata već i uvidjeti u kojem području ICT-a se žele dalje razvijati. Zaposlenost naših studenata je visoka – 87% prošlogodišnjih diplomanata svih studija u roku šest mjeseci od završetka studija bilo je zaposleno i/ili je nastavilo sa studijem“, zaključio je dr. sc. Alan Mutka.

Neke od tvrtki u kojima su se studenti zaposlili nakon stručne prakse su Microblink, Span, Ars Futura, Cinnamon Agency i Rimac Automobili.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Native Ad
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->