Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2021. 08:31

Promo 

Logitech: Razigrana periferija nove generacije

Logitech se odmaknuo od klasičnog crnog dizajna te je svoju novu periferiju izbacio u većem izboru boja, zajedno sa suptilnim RGB elementima.

Logitech: Razigrana periferija nove generacije

Novi val periferija izašao je iz Logitecha, te se osim odličnih performansi mogu vidjeti i pozitivni dizajnerski pomaci. Na korištenje smo dobili nove G733 slušalice kao i dvije verzije miša, žičani i onaj bežični, da vidimo o čemu se tu radi. Na prvu se vidi značajno moderniji stil i dizajn nove periferije koja sada dolazi u četiri različite boje, bilo da je riječ o miševima ili slušalicama. Na taj način možete imati istobojni set ili pak kombinirati dizajn s više boja.

Logitech

Ono što prvo primjećujemo je da se gotovo u potpunosti izbacila polirana plastika, te su površine matirane i na dodir hrapave kao da je plastika pjeskarena, što osim ugodnijeg držanja znači i da se za periferiju neće hvatati otisci prstiju. Ono što je uslijedilo vrlo je bitan dio radnog dana u redakciji, a to je naravno gaming. Ipak nas je više trebalo isprobati slušalice kao i oba miša kako bismo se navikli na periferiju i mogli donijeti zaključak, koliko god nam to radnog dana oduzelo.

Krenulo se s testiranjem u igrama, od Wreckfesta koji je nedavno ponovno lansiran na PC, zatim se ubacili u Destiny 2 i pomeli neprijatelje u nekoliko Strikeova da provjerimo kakve su prostorne mogućnosti slušalica, ali i brzina reakcije novih miševa. Nakon toga uslijedio je i glazbeni test slušalica i recimo da smo slušali upravo vašu trenutno omiljenu pjesmu. Pogledajmo pobliže kakvi su dojmovi te o kakvoj se uopće periferiji radi.

Logitech G733 Lightspeed slušalice

Nove over-ear slušalice spadaju u viši mid-range rank ponude, te donose korisnicima vrhunske performanse s obzirom na to da se koriste provjereni 40 mm PRO-G driveri. Napravljene su od obojane plastike, u našem slučaju bijele, koja je dovoljno elastična na ključnim dijelovima kako bi se lagano prilagodila glavi. Jedan od najbitnijih fizičkih detalja kod plastičnog hardvera je test na škripanje pri korištenju, te možemo reći da bez obzira na to što radite, slušalice nemaju plastičan zvuk.

Logitech 2

Samo kućište drivera povezano je sa svojevrsnim zglobom za ostatak konstrukcije, te omogućuje slušalicama dosta slobode zakretanja kako bi se prilagodile glavi. Naglavni dio slušalica se kod zglobova također može prilagođavati, ovisno o veličini glave korisnika. Ideja je da plastika ne dodiruje glavu, već taj dio obavlja elastičan remen. On također ima dvije razine za prilagodbu glavi, te se lagano čisti ili mijenja. U ponudi je više remena različitih boja, a svaki remen ima dvije strane također različitih boja kako bi se mogli personalizirati. Oko slušalice je naravno deblja memorijska pjena omotana tkaninom koju također vrlo lagano možete skinuti, očistiti ili zamijeniti.

Kako smo spomenuli, 40 mm drivere pokreće baterija koja na jednom punjenju može držati i do 29 sati, 20 sati ako koristite RGB rasvjetu. Čarolija je u samom imenu slušalica, a to je Lightspeed konekcija. Ovu tehnologiju Logitech razvija već neko vrijeme, a omogućuje bežičnu komunikaciju periferije s računalom brzinama usporedivim žičanoj vezi. U ovom slučaju, zvuk ne kasni, a nema gubljenja signala te imate visoku audio kvalitetu. Kod same reprodukcije, Logitech se fokusirao na balansirani izlaz gdje su svi tonovi jasni i na najvišoj glasnoći, bilo da slušate glazbu ili osluškujete kretanje neprijatelja.

Logitech G102

Neke stvari već su dovedene do savršenstva, a tim se pravilom hvali i ovaj miš koji sa standardnim dizajnom donosi prepoznatljive kvalitete za svakog korisnika. Riječ je o bijelom mišu laganog dizajna i čvrste plastike čija je površina matirana i lagano rahla te ne ostavlja packe. Miš ima 6 gumba, dva glavna, tipke s lijeve strane za navigaciju, valjak za scrollanje te gumb za brzo mijenjanje DPI-ja. Možda je početni model, no ima sve što treba većini korisnika.

Logitech 305

Glavni gumbi dodatno su ojačani oprugom kako bi klikovi imali bolji osjećaj te naravno dulje trajali. Logitech je stavio i jedan od svojih boljih senzora s preciznošću od 200 do 8000 DPI-ja. Brzina osvježavanja lokacije je naravno 1000 Hz. Miš ima i atraktivno RGB osvjetljenje na pozadini sa stiliziranim koloritom te se individualne LED-ice ne mogu raspoznati što mu daje još atraktivniji izgled. Sve možete prilagoditi sebi u Logitechevom G HUB softveru.

Logitech G305

Svi atraktivni detalji žičanog miša dolaze i u ovoj wireless verziji. Kao ponosan član Color serije, miš kao i druga periferija dolazi u više boja kako bi ga mogli ukomponirati s ostatkom setupa. Kao i G102, dolazi u standardnom dizajnu koji će pasati većini korisnika, te ima 6 programabilnih gumbi. Glavna dva ojačana su metalnim oprugama, a tu su dva s lijeve strane za navigaciju, imamo gumb za brzu kontrolu DPI-ja te valjak  za scrollanje.

Svi gumbi mogu se prilagoditi u G HUB softveru. Senzor je poboljšan u ovom modelu i radi se o Logitechevom HERO senzoru. Osim visoke preciznosti od 200 do 12.000 DPI-ja, senzor je dizajniran s potrošnjom energije na umu pa tako na jednoj AA bateriji može raditi i do 250 sati prije nego je bateriju potrebno zamijeniti.

Logitech 22

Na performansama se zato nije štedjelo, te se koristi Logitecheva Lightspeed tehnologija koja osigurava responzivnost miša jednaku žičanom mišu tako da ne gubite performanse s wireless tehnologijom. Brzina osvježavanja je 1000 Hz, odnosno mišu treba 1 milisekunda da reagira na pokret. Jačina signala osigurava neprekinutu vezu i na dulje udaljenosti. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->