Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.04.2012. 08:05

Studija 

Kako vam Facebook izbija novce

Korisnici najveće društvene mreže impulsno kupuju na temelju preporuka Facebook prijatelja.

Kako vam Facebook izbija novce

Studija stručnjaka za online marketing iz Sociable Labsa ukazuje na to da tri četvrtine ljudi koji često kupuju online, klikaju na linkove proizvoda koje im preporučuju njihovi Facebook prijatelji.

Studija je obuhvatila 1.088 Facebook korisnika, a Sociable Labs je ovo nazvao "društveno iskušavanje" u kojem su korisnici privučeni proizvodima na temelju mišljenja online zajednice.

Ljude koji impulsno kupuju razne proizvode na ovaj način nazvali su "društvenim kupcima", koji raznim tvrtkama predstavljaju vrlo dragocjene online kupce. Pored toga 81% ovih kupaca i sami su skloni dijeljenju preporuka, odnosno postavljanju linkova s proizvodima na svoje zidove i zidove prijatelja.

Darby Williams, potpredsjednik marketinga u Sociable Labsu, izjavio je kako retaileri sada imaju mogućnost praćenja ove vrste dijeljenja preporuka svojih proizvoda, pa prema tome mogu kreirati konkretne ponude.

Facebook je također proveo analizu svojih top 100 stranica poznatih brandova, te je ustanovio kako svaki fan nekog branda, u prosjeku podijeli preporuke na svoja 34 prijatelja, a dalje širenje umnožava taj efekt eksponencijalno, čime postaje jasno da društvene mreže postaju sve jači marketinški i prodajni alat.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->