Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.10.2020. 16:33

Huawei 

IdeaHub je novi multifunkcijski pametni ekran

Osnovna ideja Huawei IdeaHuba je da vam služi poput ploče za pisanje, ali donosi brojne pametne značajke i povezuje više uređaja u jedan.

IdeaHub je novi multifunkcijski pametni ekran

Najnovija inovacija koja stiže iz Huaweija je IdeaHub. Ovaj interaktivni whiteboard od kraja listopada bit će dostupan i u Hrvatskoj, a dolazit će u dvije verzije: IdeaHub S i IdeaHub Pro. Razlikovat će se po veličini i tehnologiji 4K ekrana. IdeaHub S ima dijagonalu od 65 i koristi E-LED tehnologiju dok IdeaHub Pro s 86 inča koristi D-LED. Razlika je i ugrađena kamera – manji model ima fullHD kameru, a veći model ima 4K kameru.

IdeaHub u suštini služi poput klasične ploče za pisanje, ali sve što se napiše po ekranu automatski se pretvara u tekst. Istovremeno po istom ekranu mogu pisati dvije osobe, što je kao da pišu na klasičnoj ploči s kredom, a isto tako i sve što se napiše na dva udaljena IdeaHuba se istovremeno prikazuje na ekranu. Brisanje napisanog ili nacrtanog je moguće s vanjskom stranom dlana.

Huawei IdeaHub 2

Uz podatak o dijagonali ekrana bitno je istaknuti i da Huawei IdeaHub ima integriranih 12 mikrofona i šest zvučnika, a moguće je po želji dodati dodatne mikrofone i kamere, spajanjem preko Bluetootha. Mikrofoni hvataju zvuk u radijusu do osam metara. Ekran omogućuje video konferencije, spajanje timova, edukacije te sve interaktivne radnje koje vam danas mogu pasti na pamet.

Prilikom pisanja po ekranu moguće je selektirati određeni dio teksta, prebaciti ga na drugi dio ekrana, a sve što se događa na „ploči“ može se poslati e-mailom, snimiti na USB disk. U radu se koristi AI odnosno umjetna inteligencija – IdeaHub dolazi s AI-značajkama, poput virtualne zvučne pregrade, koja blokira nepotrebnu buku. Istodobno, AutoFrame automatski podešava kut kamere na temelju konferencijske sobe i broja sudionika kako bi se kadar najbolje prilagodio situaciji.

Huawei IdeaHub 4

Moguće je i 2x zumiranje onoga što je na ekranu. Zaštita od magle, otpornost na prašinu i treperenje (anti-flicker) su podržani kod oba modela koja inače imaju vidljivi kut do 80°.

Isporuke interaktivne ploče Huawei IdeaHub uređaja počinju od 31. listopada 2020. Cijena za Huawei IdeaHub je dostupna na upit. U Hrvatskoj se IdeaHub može naručiti u uredu Huawei Technologies Hrvatska i kod distributera Veracomp.Vezani sadržaji
Ključne riječi AI Huawei whiteboard IdeaHub
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->