Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.11.2011. 11:20

HT&Vipnet 

HT i Vipnet zajedno izgubili više od milijun korisnika

Izvješće Telekoma Austrije ukazuje da su 3 hrvatska mobilna operatera izgubili veliki broj korisnika.

HT i Vipnet zajedno izgubili više od milijun korisnika

Prema pisanju interner portala Poslovnog dnevnika, novo izvješće Telekoma Austrije, vlasnika Vipneta, otkrilo je da su sva tri mobilna operatera u Hrvatskoj pod pritiskom telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a izmijenila način brojenja korisnika i time izgubila više od 1,1 milijuna tobožnjih klijenata.

Do sada su, naime, operateri čak računali pod svoje korisnike i one koji bi obavili tek jedan poziv prije 15 mjeseci. Deutsche telekom u svom izvješću za treće tromjesečje navodi da je HT zbog novog načina izračuna korisnika izgubio oko 500.000 mahom "prepaid" korisnika, a najveći pad zabilježio je Vipnet.

Hrvatski telekom je tako imao čak tri milijuna korisnika svojih mobilnih brendova T-Mobilea, Bonbona i Simpe. No kad se primijeni nov izračun, koji u obzir uzima samo one mobilne brojeve koje je netko obnovio i koristio unatrag 90 dana, ima ih pola milijuna manje.

Vlasnik mobilnih brendova Vip i Tomato ima 600.000 korisnika manje. Otkrilo se da se Vipnet svojedobno hvalio da ima 2,75 milijuna korisnika. U drugom tromjesečju broj Vipnetovih korisnika pao je na 2,06 milijuna, a u trećem ponovno počeo rasti pa ih sad ima 2,17 milijuna.

Tele2 je istu promjenu izračuna broja korisnika, koju su HT i Vipnet napravili tek sada, proveo još prije dvije godine kad je iz svoje male baze korisnika izbrisao njih čak 227.000. Tada je pozvao ostala dva operatera da učine isto, a danas ima 827.000 korisnika i kontinuirano bilježi njihov rast.

izvor: poslovni.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->